Το PlayStation αναγνωρίζει κινήσεις και παίζει 3D ταινίες

Το PlayStation αναγνωρίζει κινήσεις και παίζει 3D ταινίες

Η αναβάθμιση λογισμικού που θα διατίθεται από τις 21 Σεπτεμβρίου επιτρέπει στο PS3 να παίζει τρισδιάστατες ταινίες Blu-ray. Από τις 15 Σεπτεμβρίου πωλείται στα ελληνικά καταστήματα και το PlayStation Move, ένα πρωτότυπο χειριστήριο που αναγνωρίζει τις κινήσεις του παίκτη.

Η κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας παίζει ήδη τρισδιάστατα παιχνίδια χάρη σε ενημέρωση λογισμικού (firmware) που διατέθηκε νωρίτερα φέτος.

Οι τρισδιάστατες δυνατότητες του PS3 επεκτείνονται τώρα στις ταινίες, για τις οποίες πάντως απαιτούνται τα ειδικά γυαλιά που συνοδεύουν τις 3D τηλεοράσεις Bravia.

Στην έκθεση βιντεοπαιχνιδιών του Τόκιο, η Sony δίνει έμφαση και στο PlayStation Move, ένα χειριστήριο σαν ραβδί που αναγνωρίζει τις χειρονομίες και τις κινήσεις του χρήστη.

Στην ελληνική αγορά, το Move κοστίζει γύρω στα 40 ευρώ (65 ευρώ στο πακέτο που περιλαμβάνει και ένα βιντεοπαιχνίδι). Η χρήση του απαιτεί πάντως και την κάμερα Eye, η οποία τιμάται στα 36 ευρώ. Προαιρετικά, το Move συνεργάζεται και με ένα συνοδευτικό «χειριστήριο πλοήγησης» (31 ευρώ) και μια προσθήκη σε σχήμα όπλου (15 ευρώ).