ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η μεγάλη «παγiδα» που κρύβεται στα iPhone 13: Πώς μια αλλαγή οθόνης μπορεί να το κλειδώσει για πάντα

iPhone 13
Παγίδες για όσους δεν επιλέξουν την Apple για τις επισκευές τους.
Apple

«Πονοκέφαλος» για τους κατόχους iPhone 13 καθώς ένα συγκεκριμένο τσιπ που χρησιμοποιεί για την κατασκευή του η Apple έχει προκαλέσει προβλήματα μετά από ενδεχόμενες επισκευές.

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι πωλήσεις της Apple καθώς το iPhone 13 έχει αποκτηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Παρόλα αυτά, ένα άρθρο του Forbes έρχεται να φέρει «πονοκεφάλους» στους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης συσκευής, καθώς όπως φαίνεται τους επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη.

Με στοιχεία από το iFixit, το Forbes υπογραμμίζει πως κάθε iPhone 13 περιλαμβάνει μια «παγίδα» σε ό,τι αφορά την επιδιόρθωση της οθόνης. «Αυτή η παγίδα θα σας κοστίσει χρόνο και χρήματα», υπογραμμίζεται. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Apple έχει προσθέσει ένα μικροτσίπ, με το όνομα Tic Tac, στο πίσω μέρος της οθόνης. Αυτό το τσιπ είναι ένας μικροελεγκτής που επί της ουσίας κάνει τη σύζευξη με μια νέα οθόνη όταν αυτή αντικατασταθεί. Αυτό απαιτεί το Apple Installation Toolkit 2 (AST2), μια αποκλειστική υπηρεσία που απαιτεί τη συγκατάθεση και την πιστοποίηση της Apple.

Τι θα συμβεί εάν δεν υπάρχει αντιστοιχία της οθόνης με τον μικροελεγκτή του iPhone 13; Το Face ID, η κύρια μορφή ασφάλειας του iPhone, θα είναι απενεργοποιημένο και οι κάτοχοι θα λάβουν το μήνυμα «Το Face ID δεν επιτρέπεται σε αυτό το iPhone». Σύμφωνα με ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας, αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος για να διασφαλίσει η Apple πως οι κάτοχοι των συσκευών της θα απευθύνονται μόνο σε αυτή για επισκευές και ανταλλακτικά. Κάτι που προφανώς θα κοστίζει πολύ περισσότερο στους χρήστες των συσκευών…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Το παρασκήνιο της δολοφονικής επίθεσης στον οφθαλμίατρο - Του έστηνε καρτέρι για μέρες

Γλυκά Νερά: Πρόταση - κόλαφος από τον Εισαγγελέα για Αναγνωστόπουλο - «Αμετανόητος εγκληματίας»

Σαρωτικές αλλαγές στα σχολεία: Αλλάζουν προγράμματα σπουδών και βιβλία