ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με τη νέα Nikon D3200 η φωτογράφιση είναι εύκολη για όλους

Με τη νέα Nikon D3200 η φωτογράφιση είναι εύκολη για όλους

Η Nikon παρουσιάζει την D3200, μια νέα εύχρηστη μηχανή D-SLR για αρχάριους, η οποία περιλαμβάνει τη Λειτουργία οδηγού τελευταίας γενιάς, καθώς και τη λειτουργία βίντεο Full HD για λήψη όμορφων φωτογραφιών υψηλής ποιότητας και video κινηματογραφικής ποιότητας.

Η Marina Gurevich, Διευθύντρια Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: "Η D3200 αποτελεί συνέχεια της D3100, της μηχανής D-SLR με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη . Είναι μια πανίσχυρη φωτογραφική μηχανή που προσφέρει ανώτερη ποιότητα εικόνας, με εξαιρετικά υψηλό πλήθος megapixel, καθώς και video Full HD. Για τους νέους οπαδούς της φωτογράφισης με μηχανές D-SLR, η λήψη εκπληκτικών φωτογραφιών γίνεται ευκολότερη με τη Λειτουργία οδηγού, η οποία καθοδηγεί το χρήστη βήμα-βήμα στη διαδικασία της φωτογράφισης με σαφείς οδηγίες και εικόνες. Αποτελεί την ιδανική φωτογραφική μηχανή για εκείνους που επιθυμούν να απαθανατίζουν εύκολα εντυπωσιακές εικόνες των σημαντικών στιγμών και των αγαπημένων τους προσώπων, όπως είναι η οικογένειά τους ή τα συναρπαστικά ταξίδια που κάνουν."

Εύκολη φωτογράφιση με μηχανές D-SLR

Η D3200 είναι ιδανική για εκείνους που επιθυμούν να αποτυπώνουν ποιοτικές φωτογραφίες και video. Είτε ετοιμάζεστε να δημιουργήσετε οικογένεια είτε ξεκινάτε για ένα μεγάλο ταξίδι, θα κατανοήσετε πολύ εύκολα τις λειτουργίες της D3200 και θα μπορέσετε να τραβήξετε πανέμορφες φωτογραφίες, ακόμα κι αν δεν έχετε ξαναχρησιμοποιήσει μια φωτογραφική μηχανή D-SLR στο παρελθόν.

Η Λειτουργία οδηγού, η οποία ήταν διαθέσιμη στις δημοφιλείς D-SLR φωτογραφικές μηχανές D3000 και D3100, βρίσκεται τώρα στην τρίτη της γενιά και έχει υποστεί σημαντικές βελτιώσεις, για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις πιο δημιουργικές επιλογές που παρέχονται, καθοδηγώντας σας βήμα-βήμα σε ολόκληρη τη διαδικασία. Παράλληλα, η Assist Images (Λειτουργία Βοηθητικών Εικόνων) χρησιμοποιεί οπτικά παραδείγματα, για να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη λήψη που έχετε στο μυαλό σας. Ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο εύκολο να απαθανατίσετε αυτό το όμορφο θαμπό φόντο στα πορτραίτα ή να τραβήξετε ευκρινείς φωτογραφίες των παιδιών σας ενώ παίζουν. Στο μενού Προηγμένη λειτουργία έχουν προστεθεί νέα στοιχεία. Για παράδειγμα, στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το κόκκινο του ηλιοβασιλέματος ή να μειώσετε το θάμπωμα.

Το αυτόματο Σύστημα αναγνώρισης σκηνής της Nikon θα αναλύσει διεξοδικά τη σκηνή που φωτογραφίζετε και θα προσαρμόσει την εστίαση, την έκθεση και την ισορροπία λευκού για άριστα αποτελέσματα. Επιπλέον, αν θέλετε να κάνει η ίδια η φωτογραφική μηχανή όλη τη δουλειά για εσάς, υπάρχει μια ποικιλία αυτόματων λειτουργιών όπως η Scene Auto Selector (Αυτόματη Επιλογή Σκηνής) στη Ζωντανή προβολή καθώς και Λειτουργίες σκηνής που θα εφαρμόσουν την πιο κατάλληλη ρύθμιση.

Ανώτερη ποιότητα εικόνας

Το απίστευτα υψηλό πλήθος 24,2 megapixel της D3200 αποτυπώνει εικόνες με πλούσιες λεπτομέρειες, ώστε να μπορείτε να περικόψετε ή να εκτυπώσετε αγαπημένες φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος, κρατώντας τις αναμνήσεις σας ζωντανές, χωρίς να επηρεάζεται η ευκρίνεια της εικόνας. Ο πιο πρόσφατος επεξεργαστής εικόνας της Nikon, ο γρήγορος και πανίσχυρος EXPEED 3, εξασφαλίζει χειρισμούς υψηλής ταχύτητας και αποδίδει εξαιρετικά καθαρές εικόνες με άρτια αναπαραγωγή χρωμάτων, καθώς και ενισχυμένη εγγραφή video. Οι τιμές της ευαισθησίας ISO 100-6400 (με δυνατότητα επέκτασης σε τιμή ισοδύναμη με 12800) σας βοηθούν να φωτογραφίζετε ευκρινείς εικόνες, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Με το εκπληκτικής ευκρίνειας σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημείων, η εστίαση είναι πάντα εξασφαλισμένη και το αποτέλεσμα είναι ευκρινείς εικόνες, ακόμα κι αν το θέμα σας δεν βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου ή είναι εντελώς απρόβλεπτο, όπως το μωρό σας που γελάει. Φωτογραφίζοντας τη δράση με ταχύτητα τεσσάρων καρέ ανά δευτερόλεπτο, η D3200 διευκολύνει την αποτύπωση θεμάτων που κινούνται γρήγορα, όπως των παιδιών που κάνουν σκέιτμπορντ, στην καταλληλότερη στιγμή.

Αν φωτογραφίζετε σε συνθήκες υψηλής αντίθεσης, όπως σε σκηνές που φωτίζονται από πίσω, το Ενεργό D-Lighting της Nikon προσαρμόζει αυτόματα το φωτισμό διατηρώντας τη λεπτομέρεια τόσο στις φωτεινές όσο και στις σκοτεινές περιοχές για εντυπωσιακές εικόνες με φυσική αντίθεση.

Βελτιωμένα video HD

Αν θέλετε να απαθανατίσετε ένα σημαντικό γεγονός, όπως τα πρώτα βήματα του παιδιού σας ή το ρόλο του στο θεατρικό έργο του σχολείου, μια φωτογραφία δεν είναι πάντα αρκετή.

Εγγράψτε τα δικά σας συναρπαστικά video σε ποιότητα Full HD (1080p) για να τα αναπαράγετε στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας που διαθέτετε, χρησιμοποιώντας το εύχρηστο κουμπί εγγραφής video της D3200. Ο μεγάλος αισθητήρας της φωτογραφικής μηχανής και η υψηλή ευαισθησία ISO παρέχουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο υψηλής ποιότητας, αλλά αν επιθυμείτε ηχογράφηση ανώτερου επιπέδου, μπορείτε να αξιοποιήσετε την προαιρετική είσοδο εξωτερικού μικροφώνου. Μπορείτε εύκολα να επεξεργαστείτε τα video σας στην ίδια τη φωτογραφική μηχανή επιλέγοντας τα σημεία έναρξης και λήξης, καθώς και αποθηκεύοντας τα επιλεγμένα καρέ, ώστε να μην χάνετε ποτέ ούτε μια στιγμή. Χρησιμοποιώντας τη μεγάλη ποικιλία φακών NIKKOR, μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικά κινηματογραφικά εφέ και να δώσετε σάρκα και οστά στα οικιακά σας video HD.

Σύνδεση της φωτογραφικής μηχανής

Τώρα, είναι δυνατή η ασύρματη μεταφορά εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή σε μια έξυπνη συσκευή, χάρη στο WU-1a, τον προαιρετικό Ασύρματο προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα και άμεσα να τις μοιράζεστε με τους φίλους σας και την οικογένειά σας χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή να τις αποθηκεύετε και να δημιουργείτε εφεδρικά αντίγραφα όταν ταξιδεύετε. Επειδή δεν απαιτείται σύνδεση Wi-Fi για τη μεταφορά εικόνων από τη φωτογραφική μηχανή στην έξυπνη συσκευή, ο Ασύρματος προσαρμογέας WU-1a για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές αποτελεί ένα ιδανικό εξάρτημα για τα ταξίδια σας. Μπορείτε, επίσης, να χειρίζεστε τη φωτογραφική μηχανή απομακρυσμένα από την έξυπνη συσκευή σας, ώστε να μην μένετε έξω από ομαδικές φωτογραφίες όπως τα οικογενειακά πορτραίτα, έχοντας τη δυνατότητα προεπισκόπησης της εικόνας πριν από τη λήψη. Η D3200 είναι συμβατή με έξυπνες συσκευές με Android.

Επεξεργασία μέσα στη μηχανή

Διατίθεται μια ποικιλία λειτουργιών επεξεργασίας που θα σας βοηθήσουν να εκφράσετε το καλλιτεχνικό σας ταλέντο. Προσθέτοντας δημιουργικά εφέ όπως τα εφέ μινιατούρας, επιλεκτικό χρώμα, έγχρωμο σκίτσο και εφέ φίλτρου – για να προσθέσετε ζεστά ή απαλά φίλτρα – θα δώσετε ένα προσωπικό ύφος στην ολοκληρωμένη εικόνα. Μπορείτε, επίσης, να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων σας, να εφαρμόσετε γρήγορη επεξεργασία ή ακόμα και να τις ευθυγραμμίσετε αν είναι απαραίτητο, απευθείας μέσα στη φωτογραφική μηχανή, ώστε να βελτιώσετε γρήγορα και εύκολα την ποιότητα των φωτογραφιών σας.

Επιπλέον, η υψηλής ανάλυσης (921.000 κουκκίδων) οθόνη LCD 7,5cm (3 ιντσών) κάνει την ανασκόπηση και την επεξεργασία των φωτογραφιών σας μια ευχάριστη διαδικασία.

Εύκολος χειρισμός

Χάρη στο ελαφρύ, μικρό σώμα της D3200 μπορείτε εύκολα να τη μεταφέρετε μέσα στη θήκη της, για να μην χάνετε ούτε μία από τις σημαντικές στιγμές. Όσον αφορά το χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής, η διάταξη των χειριστηρίων είναι διαισθητική, για να εξασφαλίζεται ένα σταθερό κράτημα που διευκολύνει το χειρισμό. Οι πιο συνηθισμένες λειτουργίες, όπως η Ζωντανή προβολή και η Λειτουργία λήψης, έχουν τα δικά τους ειδικά κουμπιά. Αν θέλετε να φωτογραφίσετε τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας το προαιρετικό τηλεχειριστήριο ML-L3, η D3200 διαθέτει για αυτόν το σκοπό έναν δέκτη, που είναι τοποθετημένος στο μπροστινό και το πίσω μέρος. Η πρόσβαση στο κουμπί πληροφοριών είναι εξίσου εύκολη, σε περίπτωση που χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια.

Άλλες βασικές δυνατότητες:

Έξυπνη αυτόματη εστίαση για video: απολαύστε τη συνεχή αυτόματη εστίαση (AF) κατά τη λήψη D-movie. Η διαρκής λειτουργία AF (AF-F) και η παρακολούθηση θέματος AF (AF) διατηρούν την εστίαση σταθερή κατά τη φωτογράφιση κινούμενων θεμάτων. Η αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο πρώτα είναι ιδανική για την κινηματογράφηση γεγονότων στα οποία θέλετε να χαλαρώσετε και να αφήσετε τη φωτογραφική μηχανή να εστιάσει σε πρόσωπα.

Εκτεταμένες επιλογές video: μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγγραφή σε ποιότητα Full HD (1080p). Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει τη χρήση του στερεοφωνικού μικροφώνου ME-1 της Nikon. Οι λειτουργίες επεξεργασίας μέσα στη μηχανή σάς δίνουν τη δυνατότητα να εκτελείτε εργασίες όπως ο ορισμός σημείων έναρξης και λήξης στα video. Η υποδοχή εξόδου mini HDMI επιτρέπει την αναπαραγωγή σε τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας (HDTV).

Φακοί NIKKOR: επωφεληθείτε από τους θρυλικούς φακούς NIKKOR της Nikon, για να αποτυπώσετε εικόνες με ζωντανά χρώματα, έντονη αντίθεση και ευκρινείς λεπτομέρειες ή για να πειραματιστείτε με τα κινηματογραφικά εφέ. Χρησιμοποιήστε γρήγορους σταθερούς φακούς για εκθαμβωτικά πορτραίτα, μικροφακούς για κοντινές λήψεις πραγματικών διαστάσεων ή φακούς τηλεφωτογραφίας για μακρινά θέματα.

Επιλογές του συστήματος της Nikon: προσφέρουν ατελείωτες δημιουργικές δυνατότητες με μια μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων. Σε αυτά περιλαμβάνεται η μονάδα GPS GP-1, για να θυμάστε πάντα πού τραβήχτηκε μια φωτογραφία. Η D3200 είναι εξοπλισμένη με ένα εύχρηστο ενσωματωμένο αναδυόμενο φλας, ενώ με τα προαιρετικά φλας Speedlight, η εμπνευσμένη φωτογράφιση με φλας γίνεται ακόμα πιο εύκολη και πιο δημιουργική. Το compact και ελαφρύ φλας SB-400 παρέχει έξυπνο έλεγχο του φλας μέσα από το φακό (i-TTL) και δυνατότητα αναπτυσσόμενου φλας για πιο φυσικά εφέ φωτισμού χωρίς έντονες σκιάσεις. Το πολυλειτουργικό φλας SB-700 προσφέρει τις συναρπαστικές δυνατότητες της λειτουργίας ασύρματων πολλαπλών φλας μέσω του Συστήματος δημιουργικού φωτισμού της Nikon (Creative Lighting System).