ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαστημικός γίγαντας που μας «πετάει» κομήτες!

Διαστημικός γίγαντας που μας «πετάει» κομήτες!
Αμερικανοί αστροφυσικού του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα εντόπισαν ένα...

Αμερικανοί αστροφυσικού του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα εντόπισαν ένα τεράστιο σκοτεινό σώμα στο νέφος Όορτ. Ύστερα από μελέτη με το διαστημικό τηλεσκόπιο WΙSΕ βρήκαν πως το μέγεθός του είναι δύο ως τέσσερις φορές μεγαλύτερο από του Δία που είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.

Το νέφος Όορτ είναι μία απέραντη περιοχή με έκταση τριών ετών φωτός που περιλαμβάνει δισεκατομμύρια κομήτες και διάφορα παγωμένα διαστημικά αντικείμενα που περίσσεψαν από τη διαδικασία δημιουργίας του ηλιακού μας συστήματος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για τον «ένοχο» που στέλνει στο ηλιακό μας σύστημα πολλούς από τους κομήτες που περιφέρονται στο διάστημα και κάποιοι από αυτούς πλησιάζουν και τον πλανήτη μας.

Ο Τζον Ματέζε που είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας δήλωσε: «Είναι πολλοί οι επιστήμονες που έχουν δηλώσει ότι σε κάποια περιοχή από αυτές που περιβάλλουν το ηλιακό μας σύστημα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται ένα σώμα στο μέγεθος του Ποσειδώνα, αλλά είναι όντως μεγάλη έκπληξη ο εντοπισμός ενός σώματος που είναι μεγαλύτερο από τον Δία»!

Πηγή: www.pyles.tv

Ροή Ειδήσεων