ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το νέο Samsung Galaxy SIII

Αυτό είναι το νέο Samsung Galaxy SIII

Ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες η νέα «ναυαρχίδα» της κορεατικής εταιρίας αφήνοντας σε πολλούς ανάμεικτες εντυπώσεις.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν το κάτι παραπάνω από την συσκευή η οποία παρουσιάστηκε σε ειδικό event στο Λονδίνο, ειδικά μετά την «καταιγίδα» πληροφοριών που είχαν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώσουν τις προσδοκίες των καταναλωτών.

Σαφώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι κορυφαία, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε η αδιάφορη σχεδίαση του μοντέλου καθώς και η μεγάλη οθόνη, η οποία ξεπερνάει τα όρια του «κινητού τηλεφώνου» και αγγίζει τα όρια του mini-tablet.

Η οθόνη είναι 4,8 ιντσών HD Super AMOLED, ανάλυσης 1280x720.

sgiii7

Ο επεξεργαστής του κινητού είναι ο Quad-core Samsung Exynos ο οποίος είναι χρονισμένος στα 1,4 GHz, ενώ η μνήμη RAM είναι στο 1 GB.

Η πίσω κάμερα είναι ανάλυσης 8 Mega pixel Auto Focus και αυτή ίσως ήταν άλλη μία απογοήτευση καθώς οι ανταγωνιστές αναπτύσσουν πλέον στα κορυφαία κινητά τους, κάμερα με περισσότερα Mega pixel. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η ποιότητα της φωτογραφίας δεν έχει κάνει τόσο με τα pixels της κάμερας, όσο με τα οπτικά μέρη που διαθέτει.

Η μπροστινή κάμερα είναι ανάλυσης 1,9 Mega pixel.

Το SIII παίζει σχεδόν όλους τους τύπους βίντεο: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark - Recording & Playback: Full HD (1080p), καθώς και τα περισσότερα αρχεία ήχου: Codec: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X

Η μπαταρία του είναι σε καλά επίπεδα, στα 2,100 mAh αλλά άγνωστη παραμένει η κατανάλωση της (τεράστιας) οθόνης.

iiofficial1

Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηρίστηκα, έχει WiFi a/b/g/n, WiFi HT40, GPS/GLONASS, NFC, Bluetooth® 4.0(LE)

Θα βγουν δύο εκδόσεις SIII με εσωτερική μνήμη 16 και 32 GB με δυνατότητα επέκτασης μνήμης μέσω microSD, καθώς και δύο χρώματα (μαύρο και λευκό).

Το λειτουργικό σύστημα του κινητού είναι το Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Τέλος οι διαστάσεις του είναι: 136.6 x 70.6 x 8.6 mm, 133g.