ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Nokia τυπώνει… κηδειόχαρτα για το Symbian!

Η Nokia τυπώνει… κηδειόχαρτα για το Symbian!

Όσοι κάτοχοι συσκευών με Symbian Belle περιμένατε την έκδοση Carla, μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσετε.

Τα λεγόμενα του Mattia Fiorni, που είναι Product Manager της Nokia Italia έφεραν αναστάτωση σε αυτούς που παραμένουν ακόμα πιστοί, στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον Fiorni, οι εκδόσεις Carla και Donna δεν θα υπάρξουν ποτέ, κλείνοντας έτσι το... «μηχάνημα υποστήριξης» της Nokia που θα έδινε ζωή στο Symbian μέχρι το 2016.

Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η έκδοση Carla, ίσως ήταν το FP1 (Feature Pack 1) που κυκλοφόρησε, ενώ αν υπάρξει και FP2, τότε θα μπορεί κάποιος να το ονομάσει και... Donna.

Η έκδοση Belle πάντως θα είναι όπως όλα δείχνουν η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση του –ιστορικού- λειτουργικού συστήματος που έδωσε την επανάσταση στη χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί το χρονικό σημείο που επέλεξε κάποιος παράγοντας της Nokia να κάνει αυτές τις ανακοινώσεις, την στιγμή που είναι ένα βήμα πριν τα ράφια των καταστημάτων το πολυδιαφημισμένο Nokia PureView 808, το οποίο διαθέτει την περίφημη κάμερα των 41 megapixels, αλλά έχει για λειτουργικό σύστημα... το Symbian.

Ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την οριστική εγκατάλειψη!