ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Ksou Ksou»: Το ελληνικό app για κινητά που «εξαφανίζει» κουνούπια και κατσαρίδες

«Ksou Ksou»: Το ελληνικό app για κινητά που «εξαφανίζει» κουνούπια και κατσαρίδες

Σε πενταετείς έρευνες, βασίζεται η νέα εφαρμογή κινητού Ksou – Ksou», η οποία απωθεί τα κουνούπια μέσω συχνοτήτων που μπορεί να κυμαίνονται από τα 12 έως και τα 200HZ.

Σύμφωνα με τον εφευρέτη της, τον 26χρονο Έλληνα προγραμματιστή, Χρήστο Αποστόλου, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, ενεργοποιείται από το ηχείο του κινητού τηλεφώνου ένα αρχείο ήχου, με κρουστικούς ήχους που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων, οι οποίες όμως είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές τόσο για τα κουνούπια όσο και για τις κατσαρίδες.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, ο ήχος είναι ανεπιθύμητος για πάνω από 60 είδη κουνουπιών και το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 80%, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των χρηστών.

Μέχρι στιγμής την έχουν κατεβάσει πάνω από 90 χιλιάδες χρήστες, και με την προσθήκη για τις κατσαρίδες που ανέβηκε πριν από μόλις δύο μέρες, ξεπερνά τις 100.000 λήψεις.

«Υπάρχει ποικιλία συχνοτήτων γιατί υπάρχουν πολλοί εξωγενείς παράγοντες όπως η θερμοκρασία, η υγρασία ο αέρας» τόνισε, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εφαρμογή είναι δωρεάν.

Διαβάστε επίσης:

Instagram: Σκάνδαλο με κύκλωμα παιδόφιλων - Η ΕΕ ζητά εξηγήσεις και απειλεί με βαριές κυρώσεις

Έπεσε το Instagram - Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Το ChatGPT προβλέπει τα 5 πιο κερδοφόρα κρυπτονομίσματα φέτος