ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

O Chrome επεκτείνεται στα iPhone και iPad

O Chrome επεκτείνεται στα iPhone και iPad

Το πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης Chrome της Google απέκτησε μία νέα έκδοση, που επιτρέπει πλέον στους χρήστες να το χρησιμοποιούν για να «σερφάρουν» στο Ίντερνετ μέσα από το κινητό τους iPhone ή την ταμπλέτα iPad.

Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με τους αναλυτές, εντάσσεται στη στρατηγική της αμερικανικής εταιρείας ο Chrome να είναι πανταχού παρών σε οποιαδήποτε συσκευή συνδέεται στο διαδίκτυο.

Η κίνηση της Google αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στον πόλεμο με την Apple, η οποία παράγει τις δύο συσκευές, καθώς η πρώτη επιχειρεί να υποκαταστήσει το λογισμικό πλοήγησης Safari της δεύτερης, το οποίο βρίσκεται προεγκατεστημένο στα προϊόντα της Apple.

Η ανακοίνωση μάλιστα έρχεται αμέσως μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της Google να κυκλοφορήσει στην αγορά τον δικό της υπολογιστή-ταμπλέτα Nexus, που θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Asus και θα ανταγωνιστεί άμεσα το iPad.

Ο Google Chrome για τις συσκευές της Apple θα είναι δωρεάν και η πρώτη θα έχει κάποια έσοδα από διαφημιστικές προμήθειες. O Chrome, οι οποίος πρωτοκυκλοφόρησε το 2008, είναι όλο και πιο δημοφιλής διεθνώς μεταξύ των χρηστών επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών, σιγά-σιγά ροκανίζοντας την έως τώρα πρωτοκαθεδρία του Internet Explorer της Microsoft.

Σύμφωνα με τη Google, ο Chrome χρησιμοποιείται πλέον από 310 έναντι 160 εκατ. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως σε σύγκριση με πριν ένα χρόνο.

Ρoή Ειδήσεων