ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Motorola ζητάει να απαγορευτούν τα προϊόντα της Apple στις ΗΠΑ

Η Motorola ζητάει να απαγορευτούν τα προϊόντα της Apple στις ΗΠΑ

Ο «πόλεμος της πατέντας» καλά κρατεί...

Η ιστορία στη κόντρα μεταξύ των δύο τεχνολογικών κολοσσών ξεκινάει από το 2010 όταν η Motorola και η Apple και δεν συμφώνησαν μεταξύ τους πάνω σε θέματα αδειοδοτήσεων για τη χρήση των πατεντών.

Λίγους μήνες μετά, ένα έγγραφο της Motorola στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ έρχεται να ταράξει τα ήδη αγριεμένα νερά στον τομέα των πατεντών.

Η εταιρία επισημαίνει πως η Apple παραβίασε συνολικά επτά πατέντες της, χωρίς σχετική άδεια.

Μεταξύ αυτών περίφημο Siri, τα e-mail notification, την υπενθύμιση τοποθεσίας αλλά και το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο (video/phone player) .

Σε σχετικό e-mail, η Motorola Mobility αναφέρει πως: «θα θέλαμε να διευθετηθούν τα θέματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατέντες), αλλά η απροθυμία της Apple να συνεργαστεί δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής, πρέπει να υπερασπιστούμε εμάς και τους μηχανικούς μας για όσα καινοτόμα δημιουργούμε»

Για την ιστορία, αυτή είναι η δεύτερη καταγγελία της Motorola Mobility εναντίον της Apple.

Τον Απρίλιο, δικαστής σε θέματα εμπορίου, δήλωσε ότι η Apple έχει παραβιάσει ένα από τα τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Motorola. Μεταξύ αυτόν και τον τρόπο να μεταδίδουν οι υπολογιστές το σήμα μέσω Wi-Fi.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τον Μάιο, η Google ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola Mobility.

Η νέα καταγγελία της Motorola έρχεται τη στιγμή που αγριεύει η μάχη μεταξύ Apple, Google και Microsoft σχετικά με τα λειτουργικά τους συστήματα (iOS, Android και Windows Phone).

Η τελική απόφαση για το αίτημα της Motorola θα γίνει γνωστή στις 24 Αυγούστου.