ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 5: Πανικός με τις προ-παραγγελίες!

iPhone 5: Πανικός με τις προ-παραγγελίες!

Πανικός με τις προ-παραγγελίες του iPhone 5 στις ΗΠΑ. Η ζήτηση για το νέο smartphone της Apple ήταν τόσο μεγάλη που η εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης αυξήθηκε κατά 2-3 εβδομάδες μέσα σε μόλις 1 ώρα από την έναρξη των προ-παραγγελιών!

Όσοι πρόλαβαν και καταχώρησαν την (προ)παραγγελία τους θα έχουν το iPhone 5 στα χέρια τους στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες καθώς η Apple αδυνατεί να καλύψει τη ζήτηση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το iPhone 5 κατακρίθηκε (όπως και το iPhone 4S, όπως και το iPhone 4, όπως και το iPhone 3GS, όπως και το iPhone 3G) από μεγάλη μερίδα του τύπου με το σκεπτικό πως δεν αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση του προηγούμενου μοντέλου.

Η νέα unibody σχεδίαση (18% λεπτότερο, και 20% ελαφρύτερο) με αλουμινένια πλάτη, η μακρύτερη Retina οθόνη με 44% περισσότερο κορεσμό χρωμάτων , ο αναβαθμισμένος Α6 επεξεργαστής και η κάρτα γραφικών, το βελτιωμένο ηχείο με αλγόριθμο συμπίεσης φωνής (wideband audio), το νέο τριπλό σύστημα μικροφώνων και η υποστήριξη δικτύων LTE, φάνηκε πως δεν ήταν αρκετά. Ή μήπως τελικά ήταν;

Απομένει να δούμε πόσα εκατ. συσκευών θα διατεθούν την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του iPhone 5 πριν μιλήσουμε για "αποτυχία" της Apple να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των χρηστών. Μία "αποτυχία" που την είδαμε να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με κάθε προηγούμενο μοντέλο iPhone που ενώ κατακρινόταν από τον τύπο τελικά πραγματοποιούσε ρεκόρ πωλήσεων.

Η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται. Κάθε χρόνο. Με μεγάλο νικητή την Apple.