ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας βετεράνος αστροναύτης των ΗΠΑ έφθασαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αυξάνοντας τον αριθμό του πληρώματος στους έξι.

Ο διοικητής του διαστημικού λεωφορείου Σογιούζ, Όλεγκ Νοβίτσκι, ο μηχανικός πτήσης Γιευγκένι Ταρλέκιν και ο Κέβιν Φορντ της NASA, έφτασαν στο Σταθμό μετά από δύο ημέρες ταξιδιού.

Τους τρεις άντρες υποδέχτηκαν στ σταθμό ο διοικητής Σουνίτα Γουίλιαμς, ο Ιάπωνας αστροναύτης Ακιχίκο Χοσίντε και ο κοσμοναύτης Γιούρι Μαλετσένκο. Ο αριθμός του πληρώματος αυξήθηκε και πάλι στους έξι.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, ένα έργο στο οποίο συμμετείχαν 15 έθνη και κόστισε περίπου 100 δισ. δολάρια από τις 16 Σεπτεμβρίου διέθετε τριμελές πλήρωμα, λόγω της συνήθους εναλλαγής του προγράμματος.

«Είναι υπέροχο να βλέπω και τους έξι σας σε τροχιά και να βλέπω τα χαμογελαστά πρόσωπά σας» δήλωσε από τη Μόσχα ο Γούιλιαμ Γκερστενμάϊερ, διαχειριστής της NASA για τις διαστημικές πτήσεις.

Να υπενθυμιστεί πως το διαστημικό λεωφορείο Σογιούζ, στο οποίο επέβαινε το τριμελές πλήρωμα, απογειώθηκε την Τρίτη από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.