ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κυκλοφόρησε και... εξαντλήθηκε το IPhone 5

Κυκλοφόρησε και... εξαντλήθηκε το IPhone 5

Ελάχιστες συσκευές έφεραν τα καταστήματα...

Το αρχικό απόθεμα σχεδόν όλων των καταστημάτων εξαντλήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στα ράφια...

Η διαθεσιμότητα του εμφανίζεται ως «κατόπιν παραγγελίας» στο σύνολο των καταστημάτων ενώ φαίνεται πως το smartphone είναι πια διαθέσιμο μόνο μέσω προγραμμάτων συμβολαίου, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν και εκεί υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα και μεγάλη λίστα αναμονής.

Η εξάντληση της συσκευής δεν οφείλεται τόσο στην ζήτηση των καταναλωτών όσο στο γεγονός πως τα καταστήματα προμηθεύτηκαν έναν πολύ μικρό αριθμό συσκευών, με την επόμενη «παρτίδα» να αναμένεται σε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Το iPhone 5 διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη στις 4 ίντσες τεχνολογίας LCD IPS με ανάλυση 640x1136 και πυκνότητα εικονοστοιχείων 326ppi. Παρά την μεγαλύτερη οθόνη η νέα συσκευή είναι αισθητά πιο λεπτό και ελαφριά από το iPhone 4/4S.

Χρησιμοποιεί βελτιωμένο επεξεργαστή A6, δυο φορές γρηγορότερο από το iPhone 4S και 1GB μνήμης RAM ενώ σημαντική ανανέωση έχει υποστεί και στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, με κάμερα 8 megapixel με βελτιωμένα εφέ, μπαταρία που του προσφέρει αισθητά αυξημένη αυτονομία και υποστήριξη δικτύων 4G/LTE τα οποία όμως δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί εμπορικά στην χώρα μας.

Η τιμή του iPhone 5 χωρίς συμβόλαιο ξεκινά από τα 739 ευρώ για την έκδοση με 16GB αποθηκευτικού χώρου και φτάνει τα 976 ευρώ για την έκδοση στα 64GB. Οι τιμές στα προγράμματα συμβολαίου των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ξεκινούν από τα 449 ευρώ για την οικονομικότερη έκδοση, ενώ όσοι ενδιαφέρονται σίγουρα θα μπορέσουν να κατεβάσουν το κόστος πουλώντας το παλιό τους iPhone 4 ή 4S.

Για όσους δεν πρόλαβαν, η επόμενη παραλαβή iPhone 5 από τα ελληνικά καταστήματα αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του Νοεμβρίου.

TAGS