ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

40 εκατ. Windows 8 πουλήθηκαν σε ένα μήνα!

40 εκατ. Windows 8 πουλήθηκαν σε ένα μήνα!

Η Microsoft έκανε γνωστό ότι πούλησε 40 εκατ. άδειες εγκατάστασης του νέου λειτουργικού συστήματός της Windows 8 κατά τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του.

Διευθυντικό στέλεχος της εταιρικής μονάδας των Windows έκανε τις σχετικές δηλώσεις, που επιβεβαιώθηκαν μέσω του ιστολογίου της εταιρείας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η αμερικανική εταιρεία εκτιμά ότι το νέο της λογισμικό ήδη ξεπερνά τα προηγούμενα Windows από άποψη ρυθμού αναβαθμίσεων εκ μέρους των χρηστών.

Η παγκόσμια κυκλοφορία των Windows 8 έγινε στις 26 Οκτωβρίου και η εταιρεία προσδοκά, με το νέο λειτουργικό σύστημά της, να διεισδύσει περισσότερο στην αγορά κινητών συσκευών και υπολογιστών-ταμπλετών. Ορισμένοι πάντως αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί κατά πόσο το νέο σύστημα θα γίνει εξίσου αποδεκτό από τους χρήστες τόσο των επιτραπέζιων, όσο και των φορητών συσκευών.

Προς το παρόν, πάντως, είναι ακόμα άγνωστο πόσοι χρήστες διεθνώς χρησιμοποιούν τα νέα Windows 8, επειδή από τα 40 εκατ. των αδειών που διατέθηκαν, ένα μεγάλο μέρος των παραγγελιών προέρχεται από κατασκευαστές υπολογιστών που προεγκαθιστούν το πρόγραμμα στα μηχανήματά τους, τα οποία μπορεί να μην έχουν ακόμα πουληθεί σε πελάτες.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο επί χρόνια αρμόδιος για τα Windows και πρόεδρος της σχετικής εταιρικής μονάδας της Microsoft, o Στίβεν Σινόφσκι, αποχωρεί άμεσα από την εταιρεία και τα καθήκοντά του θα κατανεμηθούν σε δύο διευθυντικά στελέχη -τις Τζούλι Λάρσον-Γκριν και Τάμι Ρέλερ- που θα ελέγχονται από τον διευθύνοντα σύμβουλο Στίβεν Μπάλμερ.

Η Microsoft δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων της νέας ταμπλέτας της Surface, που χρησιμοποιεί τα Windows 8 και η οποία κυκλοφόρησε παράλληλα με το νέο λειτουργικό σύστημα.

Εξάλλου, η εταιρεία αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των εφαρμογών (apps) για κινητές συσκευές, που διαθέτει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της Windows Store. Οι ανεξάρτητοι δημιουργοί αυτών των εφαρμογών κρατούν το 80% των εσόδων από τις αγορές των χρηστών και το υπόλοιπο ποσό, καταλήγει στην Microsoft.