ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γέμισε με «ροζ» βίντεο το Twitter!

Γέμισε με «ροζ» βίντεο το Twitter!

Η νέα υπηρεσία του Vine του Twitter, που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται βίντεο 6 δευτερολέπτων, γέμισε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

Η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει κύμα επικρίσεων για το Vine, το οποίο στο πρώτο 24ωρο της λειτουργίας του αναρριχηθεί στην 14η θέση των δημοφιλέστερων δωρεάν app στο AppStore, καθώς είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για κατόχους iPhone ή iPod touch.

Λίγες μέρες μετά, μια αναζήτηση με ένα σχετικό hashtag, για παράδειγμα «porn», βγάζει πλήθος ροζ βίντεο. Τα αποτελέσματα και για πιο συγκεκριμένες αναζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου είναι ανάλογα.

Οι κανόνες του Twitter, οι οποίοι βασίζονται στην ελευθερία του λόγου, δεν θέτουν περιορισμούς στο τι μπορεί να ανεβάσει ένας χρήστης στο λογαριασμό του, με την εξαίρεση θεμάτων νομιμότητας. Οπότε, δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση για τα βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Αυτό που μπορούν να κάνουν οι χρήστες, αν πέσουν πάνω σε ένα τέτοιο βίντεο, είναι να πατήσουν την επιλογή «ανάρμοστο», για να χαρακτηρίσουν το βίντεο.