Διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Νέος ευρυγώνιος φακός zoom AF-S NIKKOR

Διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Νέος ευρυγώνιος φακός zoom AF-S NIKKOR

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου ευρυγώνιου φακού zoom, του AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED.

 

Ο φακός είναι ένας ευέλικτος, ελαφρύς φακός που ανανεώνει τη γκάμα ευρυγώνιων φακών NIKKOR, ενδυναμώνοντας τη σειρά προϊόντων της Nikon με φορμά FX. Αυτός ο φακός AF-S διαθέτει βελτιωμένη οπτική κατασκευή και αθόρυβο μοτέρ για ήσυχη και γρήγορη αυτόματη εστίαση ακριβείας όταν βρίσκεται σε οποιοδήποτε σώμα φωτογραφικής μηχανής Nikon D-SLR.

Με κορυφαία ποιότητα εικόνας και γωνία προβολής έως και 100º, ο AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED είναι ένας ευρυγώνιος φακός zoom που προσφέρει τόσο στους προχωρημένους όσο και στους ερασιτέχνες φωτογράφους έναν οικονομικό τρόπο για να πειραματιστούν με τις μοναδικές οπτικές γωνίες που μπορεί να επιτύχει.

Στα 18 mm, προσφέρει μια συναρπαστική, υπερ-ευρυγώνια προβολή, ιδανική για εντυπωσιακές φωτογραφίες αστικών τοπίων ή κλειστών χώρων.

Στα 35 mm, ο φακός παρέχει κλασικές, ευρυγώνιες λήψεις χωρίς παραμόρφωση, ιδανικές για φωτογράφιση γενικών θεμάτων και για αποτύπωση αυθόρμητων σκηνών από τη ζωή στην πολύβουη πόλη.

«Η ευρυγώνια φωτογράφιση προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από δημιουργικές δυνατότητες, ωστόσο, η επίτευξη ιδανικών αποτελεσμάτων θέτει υψηλές τεχνικές απαιτήσεις στους φακούς», δηλώνει ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων & Λογισμικού της Nikon Europe.

«Αξιοποιήσαμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας στα οπτικά συστήματα, για να κατασκευάσουμε έναν οικονομικό φακό χωρίς συμβιβασμό στην ποιότητα, ο οποίος ανταποκρίνεται στις ανάγκες των D-SLR υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς.»

Ευέλικτος και προσβάσιμος

Βελτιστοποιημένος για χρήση με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR πλήρους κάδρου και υψηλής ανάλυσης, ο φακός AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED αποτυπώνει εξαιρετικές φωτογραφίες χωρίς μεγάλο κόστος.

Είναι ιδανικός για προχωρημένους ερασιτέχνες φωτογράφους ή λάτρεις των D-SLR που θέλουν να πειραματιστούν με την ευελιξία της φωτογράφισης με διαφορετικούς φακούς. Αυτός ο πολύπλευρος φακός μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών φωτογράφισης και είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει μόνιμη θέση σε πολλές θήκες αξεσουάρ, χάρη στον πρακτικό, φορητό σχεδιασμό του.

Συμπαγής και ελαφρύς

Με βάρος μόλις 385 g, είναι ένας πραγματικά ιδανικός στη μεταφορά φακός, ο οποίος είναι συμβατός με όλες τις φωτογραφικές μηχανές D-SLR της Nikon, ακόμα και τις D-SLR για αρχάριους χρήστες που δεν διαθέτουν ενσωματωμένο μηχανισμό αυτόματης εστίασης. Η υψηλής ποιότητας εργονομική κατασκευή του, η μεταλλική μοντούρα και η στεγανοποίηση από καουτσούκ εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αντοχή κατά το ταξίδι.

Ο φακός AF-S NIKKOR 18–35mm f/3.5–4.5G ED συνοδεύεται από ένα σκίαστρο φακού και μια μαλακή, προστατευτική θήκη.

 Προδιαγραφές

  • Εστιακή απόσταση: 18–35mm
  • Μέγιστο διάφραγμα: f/3,5–4,5
  • Ελάχιστο διάφραγμα: f/22–29
  • Δομή φακού: 12 στοιχεία σε οκτώ ομάδες (με δύο γυάλινα στοιχεία ED και τρία στοιχεία ασφαιρικού φακού, καθώς και Υπερ-ενοποιημένη Επίστρωση Nikon)
  • Γωνία λήψης: 100°–63° (76°–44° για φορμά Nikon DX)
  • Αριθμός λεπίδων διαφράγματος: 7 τεμ. (στρογγυλεμένες)
  • Πλησιέστερη απόσταση εστίασης: 0,28 m από το εστιακό επίπεδο
  • Μέγεθος φίλτρου/εξαρτήματος: 77 mm
  • Διάμετρος x μήκος: Περίπου 83 x 95 mm
  • Βάρος: Περίπου 385 g