ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δείτε την ψηφιακή απεικόνιση του Ριχάρδου του Γ΄

Δείτε την ψηφιακή απεικόνιση του Ριχάρδου του Γ΄

Το πρόσωπο του βασιλιά Ριχάρδου του Γ΄ απεικόνισαν δια της ψηφιακής αναδόμησης Βρετανοί επιστήμονες, μετά την ταυτοποίηση των λειψάνων του, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.


Η ψηφιακή αναδόμηση έγινε με βάση το κρανίο του. Όπως φαίνεται, ο Ριχάρδος διέθετε ελαφρώς κυρτή μύτη και προτεταμένο πηγούνι, εικόνα που βρίσκεται αρκετά κοντά στα πορτρέτα που φιλοτεχνήθηκαν μετά το θάνατό του.

Ο Τζον Άσνταουν Χιλ, ιστορικός και συγγραφέας, δήλωσε για την εικόνα ότι ήταν σαν να βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον βασιλιά, ο οποίος έγινε πασίγνωστος από το ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ και τη διάσημη κραυγή του στο τέλος της μάχης του Μπόσγουρθ το 1485, οπότε και σκοτώθηκε, «το βασίλειό μου για ένα άλογο».

Ο καμπούρης λόγω σκολίωσης βασιλιάς μοιάζει αρκετά ελκυστικός και «καθόλου σαν δυνάστης», προσθέτει ο ιστορικός. Ο Ριχάρδος πέθανε σε ηλικία 32 ετών, μόλις 2 χρόνια αφού είχε ανέβει στο θρόνο της Αγγλίας. Θεωρείται υπεύθυνος για το φόνο των νεαρών ανιψιών του, του βασιλιά Εδουάρδου του Ε' και του πρίγκιπα Ριχάρδου, που εξαφανίστηκαν ενώ ήταν κρατούμενοι στον Πύργο του Λονδίνου.

Δείτε τη φωτογραφία:

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το κρανίο του Ριχάρδου του Γ΄