ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κι άλλη αναβάθμιση στο Facebook

Κι άλλη αναβάθμιση στο Facebook
Τον τελευταίο καιρό είναι γεγονός ότι στο χώρο των συζητήσεων του Internet κυριαρχεί το...

Τον τελευταίο καιρό είναι γεγονός ότι στο χώρο των συζητήσεων του Internet κυριαρχεί το Facebook λόγω των συχνών αλλαγών που εφαρμόζει στο λογισμικό του.

Πριν λίγες μέρες το Facebook ανακοίνωσε δυο νέες επιλογές στο σημείο του προφίλ όπου δηλώνεται η προσωπική κατάσταση του χρήστη. Πρόκειται για τα “in a civil union” και “in a domestic partnership”, που αποτέλεσαν δημοφιλή αιτήματα και προέκυψαν μετά από συνεννόηση με το Δίκτυο Υποστήριξης του Facebook, μια οντότητα που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και σκοπό έχει να προστατεύσει από το ηλεκτρονικό bullying άτομα με μη-ετεροφυλόφιλη σεξουαλική συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο είχε δημιουργηθεί μετά από ορισμένα τραγικά περιστατικά όπως αυτό του Tyler Clementi, που πριν από μερικούς μήνες είχε οδηγηθεί στην αυτοκτονία όταν συμμαθητές του τον μαγνητοσκόπησαν κρυφά σε προσωπικές στιγμές και δημοσίευσαν το βίντεο στο internet.

Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε ότι στόχος της υπηρεσίας είναι να δώσει στους χρήστες του την ευκαιρία να εκφράσουν την πραγματική κατάσταση της σχέσης τους. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την έναρξη της συνεργασίας του Facebook με το MTV και τον νεαρό τραγουδιστή Justin Bieber, σε μια ευρύτερη καμπάνια εναντίον του ηλεκτρονικού bullying.

Προς το παρόν οι νέες επιλογές εμφανίζονται μόνο στους χρήστες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας και της Αυστραλίας.

Πηγή: zdnet