ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βίντεο: Αναμονή τέλος - Η Microsoft παρουσίασε το Xbox One

Βίντεο: Αναμονή τέλος - Η Microsoft παρουσίασε το Xbox One

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής και φημολογίας, η Microsoft παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση την κονσόλα παιχνιδιών που φέρει την ονομασία Xbox One (και όχι Xbox 720...) .


Με τη νέα κονσόλα, η εταιρία από το Ρέντμοντ ευελπιστεί να κερδίσει για μια ακόμη φορά τον ανταγωνισμό. Άλλωστε η κονσόλα Xbox 360 είναι πρώτη σε ζήτηση στην αγορά «παιχνιδομηχανών» ξεπερνώντας σε πωλήσεις τόσο το Playstation 3 όσο και το Nintendo Wii.

Η εξελιγμένη κονσόλα τρίτης γενιάς θα προσφέρει για πρώτη φορά την υπηρεσία «ζωντανής τηλεόρασης», δήλωσε ο Γιούσουφ Μεχντί, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ.

Ο Μεχντί δήλωσε ότι το Xbox One θα αποτελεί μια «πολύ-πλατφόρμα» ψυχαγωγίας και θα συνδυάζει υπηρεσίες όπως internet, skype, on-demand TV με τη ζωντανή προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το σύστημα θα ενεργοποιείται σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα με τη βοήθεια της βελτιωμένης έκδοσης του εξαρτήματος Kinect, ενώ θα υποστηρίζει τον έλεγχο του συστήματος μέσω φωνητικών και εντολών και χειρονομιών, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

«Η εμπειρία μέσω του Xbox One σχετίζεται με την επικοινωνία με τους φίλους μου καθώς εγώ βλέπω τηλεόραση ή ακούω μουσική την ίδια στιγμή που παίζω ένα παιχνίδι», δήλωσε ο Φιλ Σπένσερ, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft Studios.

Ο Μαρκ Γουίτεν, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας στο τμήμα της ψυχαγωγίας, είπε ότι βασικό στοιχείο του Xbox One αποτελούν τα Windows 8, τα οποία θα επιτρέπουν τη διαχείριση όλων των εφαρμογών που σχετίζονται με το λειτουργικό.

Η Microsoft σχεδιάζει να διαθέσει 15 νέα αποκλειστικά παιχνίδια για την επερχόμενη κονσόλα, συμπεριλαμβανομένων των Fifa 14 και Madden NFL 25.

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ θα συμμετάσχει σε ορισμένες παραγωγές παιχνιδιών για το Xbox One, όπως ανακοίνωσε η Microsoft, με πρώτο το νέο HALO.