ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Τζιμ Μόρισον δίνει το όνομά του σε αρχαία σαύρα!

Ο Τζιμ Μόρισον δίνει το όνομά του σε αρχαία σαύρα!

Με ένα πρωτότυπο τρόπο Αμερικανοί επιστήμονες τίμησαν τον τραγουδιστή των Doors Τζιμ Μόρισον: έδωσαν το όνομά του σε μια τεράστια αρχαία σαύρα, της οποίας το απολίθωμα βρέθηκε στη Μιανμάρ.


Ο Τζιμ Μόρισον είχε γράψει το στίχο «είμαι ο βασιλιάς των σαυρών, μπορώ να κάνω τα πάντα» ( I am the lizard king, I can do anything) και από τότε διατηρούσε το αντίστοιχο παρατσούκλι.

Ο παλαιοντολόγος Τζέισον Χεντ του πανεπιστημίου Νεμπράσκα-Λίνκολν δήλωσε: «Ανακαλύψαμε μια βασιλική σαύρα και αυτός ήταν ο βασιλιάς των σαυρών, συνεπώς της ταιριάζει το όνομα». Ο επιστήμονας, κατά δήλωσή του φανατικός φίλος των Doors, είναι αυτός που βρήκε τη σαύρα και της έδωσε το ροκ όνομά της, σύμφωνα με το BBC και το «Science».

Η σαύρα, που πήρε την επιστημονική ονομασία «Barbaturex morrisoni», ζούσε στη ΝΑ Ασία πριν από 36 έως 40 εκατ. χρόνια (Ηώκαινος εποχή), είχε μήκος περίπου 1,8 μέτρων και βάρος σχεδόν 30 κιλών. Με μέγεθος γερμανικού ποιμενικού σκύλου, είναι η μεγαλύτερη φυτοφάγος σαύρα που έχει βρεθεί ποτέ, πιο μεγάλη και από πολλά θηλαστικά του περιβάλλοντός της.