ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Google ετοιμάζεται να «χαρτογραφήσει» και τα ηφαίστεια της Χαβάης

Η Google ετοιμάζεται να «χαρτογραφήσει» και τα ηφαίστεια της Χαβάης

Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε ότι θα δανείσει τα σακίδια της με ενσωματωμένο σύστημα καμερών σε σύλλογο πεζοπορίας της Χαβάης, προκειμένου τα μέλη του να «εξερευνήσουν» τα περίφημα ηφαίστεια της νησιωτικής αυτής αμερικανικής πολιτείας.

Οι πεζοπόροι θα περπατήσουν σε δύσβατα μονοπάτια τον Σεπτέμβριο και το υλικό που θα συγκεντρωθεί αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο έως το τέλος του έτους ή, το αργότερο, στις αρχές του 2014.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Google τονίζει ότι θα απευθύνεται πλέον σε οργανώσεις και συλλόγους παγκοσμίως, προκειμένου να συγκεντρώσει υλικό από τις πιο δυσπρόσιτες περιοχές της Γης, με στόχο να δημιουργήσει «τον καλύτερο παγκόσμιο χάρτη όλων των εποχών».

Το Google Trekker, το σακίδιο της υπηρεσίας Street View, διαθέτει σύστημα 15 ενσωματωμένων καμερών, που είναι τοποθετημένες στο επάνω μέρος του. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, οι κάμερες τραβούν διαρκώς φωτογραφίες, κάθε μία από διαφορετική γωνία. Ακολούθως, γίνεται «συρραφή» του φωτογραφικού υλικού, με αποτέλεσμα μια σφαιρική άποψη 360 μοιρών του καταγεγραμμένου τοπίου.