ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι θα τρώνε όσοι αποικήσουν στον πλανήτη Άρη;

Τι θα τρώνε όσοι αποικήσουν στον πλανήτη Άρη;

Αρκετοί άνθρωποι δηλώνουν ήδη πρόθυμοι να μετοικήσουν στον Άρη και οι επιστήμονες εργάζονται νυχθημερόν για να βρουν τις ιδανικές συνθήκες για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου παράτολμου βήματος. Στα πλαίσια των προετοιμασιών, ερευνητές αποκάλυψαν τι θα τρώνε οι άποικοι του κόκκινου πλανήτη.

Αναπαράγοντας το περιβάλλον του αφιλόξενου και ερημικού κόκκινου πλανήτη, μία ομάδα από έξι ερευνητές, πέρασε τέσσερις μήνες σε έναν μικρό θόλο στο άγονο πεδίο λάβας του ηφαιστείου Μάουνα Λόα στη Χαβάη, σε υψόμετρο 8.000 μέτρα, προσπαθώντας να διαπιστώσουν ποια τρόφιμα μπορεί να φάει ένας αστροναύτης που θα βρίσκεται στον πλανήτη Άρη.

Οι έξι ερευνητές επιλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης και το Πανεπιστήμιο Cornell της NASA προκειμένου να ετοιμάσουν γεύματα από μια λίστα αφυδατωμένων, διατηρημένων, μη ευπαθών τροφίμων. Οι επιστήμονες μελέτησαν τα έτοιμα γεύματα παρόμοια με αυτά που τρώνε μέχρι τώρα στις αποστολές τους οι αστροναύτες και ετοίμασαν νέα γεύματα τα οποία όχι μόνο θα τρώνε οι αστροναύτες και οι άποικοι άλλων πλανητών στο μέλλον, αλλά θα λύσουν και το πρόβλημα του υποσιτισμού στη Γη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να επεξεργαστούν και να δημοσιοποιηθούν και οι ερευνητές ελπίζουν να παρουσιάσουν τα ευρήματα στο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής εντός του τρέχοντος έτους στο Πεκίνο.