ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η επανάσταση στις μεταφορές θα έρθει από την Google

Η επανάσταση στις μεταφορές θα έρθει από την Google

Στόλο με ταξί-ρομπότ αλλιώς «ρομποταξί» σχεδιάζει να κατασκευάσει η Google για τη μεταφορά επιβατών με την καθοδήγηση υπολογιστών αντί ανθρώπων.

Πρόκειται για πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα που αναμένεται να προκαλέσουν επανάσταση στις μεταφορές, ανοίγοντας νέους δρόμους στην μετακίνηση εντός πόλεων, με απώτερο σκοπό και αναμενόμενο αποτέλεσμα τη μείωση της ανάγκης αγοράς αυτοκινήτου.

Η Google υποστηρίζει, ότι με τη χρήση των ρομποταξί θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και βρίσκεται ήδη σε επαφές με εκπροσώπους αυτοκινητοβιομηχανιών ώστε να προχωρήσει η κατασκευή των ταξί χωρίς οδηγό με λογισμικό αυτοκίνησης της Google.

Ωστόσο, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι μάλλον απρόθυμες να παραχωρήσουν στον τεχνολογικό γίγαντα ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς τους, που διαφαίνεται μάλιστα ότι θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον, καθώς τα μέχρι χθες σενάρια επιστημονικής φαντασίας για πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα αποκτούν πλέον σάρκα και οστά, έστω ρομποτικά.

Οι πελάτες των ρομποταξί θα μπορούν να τα καλούν από τα smartphone τους και να παρακολουθούν την κίνησή τους επιλέγοντας αυτό, που βρίσκεται πιο κοντά τους.

Αυτόματα θα καταγράφεται η κλήση και θα γίνεται χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, στη συνέχεια η παραλαβή του πελάτη από το ζητούμενο σημείο και η μετάβαση στον προορισμό του.