ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H αντεπίθεση της HP με δυο συσκευές «διαμάντια»

H αντεπίθεση της HP με δυο συσκευές «διαμάντια»

Ένα βήμα μπροστά από την Apple βρίσκεται και πάλι η HP, καθώς τα δυο νέα tabletυψηλών προδιαγραφών της εταιρείας καταργούντα όρια μεταξύ tablets και notebooks, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και ικανοποιώντας τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών χρηστών.

H Apple έχει χάσει ήδη τη μάχη των smartphones των tablets, και όπως φαίνεται η «ψαλίδα» μεγαλώνει καθώς οι νέες συσκευές της HP προκαλούν πάταγο.

Τα αξιοζήλευτα και μοναδικά χαρακτηριστικά τους, αλλά και η ελκυστική τους τιμή, τα κάνουν ανάρπαστα στις ΗΠΑ, τη στιγμή που η Apple με την τακτική των υψηλών τιμών χάνει συνεχώς έδαφος στην τεχνολογική αγορά.

Το SlateBook x2 διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο, 10.1″ Full HD IPS touchscreen οθόνη και quad-core Nvidia Tegra 4 επεξεργαστή.

HP-Slatebook-X2-sf

Επιπλέον είναι εξοπλισμένο με αποθηκευτικό χώρο 64GB, 2GB RAM, υποδοχή microSD, ηχεία DTS Sound+ Solution και λειτουργικό σύστημα Android 4.2.2, ενώ ''τρέχει'' στα 1,8 GHz.

Να σημειωθεί ότι μαζί με το SlateBook X2 διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό και ένα keyboard docking station με touchpad. Το πληκτρολόγιο διαθέτει δύο θύρες USB, μια υποδοχή SD card, HDMI out και εξτρά μπαταρία. Το συνολικό βάρος του SlateBook ανέρχεται στα 1,7 κιλά, ενώ κυκλοφορεί σε δύο χρώματα (άσπρο και ανθρακί) και η τιμή στις ΗΠΑ είναι $479.99.

Το καινoτόμο δεύτερο notebook/tablet της HP, το Split x2, έρχεται με 13.3 HD οθόνη αφής που αποσπάται και επανατοποθείται στη βάση της, 3ης γενιάς Intel Core επεξεργαστή (i3 ή i5), έως 8 GB RAM, άριστη ποιότητα ήχου με την υπογραφή της Beats Audio, multi-finger ClickPad trackpad, 2-megapixel HP TrueVision Full HD webcam για βιντεοκλήσεις και λειτουργικό σύστημα Windows 8. Επιπλέον διαθέτει υποδοχές MicroSD και SD card για επέκταση του διαθέσιμου χώρου. Η τιμή του στην Αμερική είναι $799.99.

αρχείο λήψης

Και οι δυο νέες συσκευές έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις ειδικών και κοινού στις ΗΠΑ, καθώς καταργούν με επιτυχία τα όρια μεταξύ των tablets και των notebooks, διατηρώντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Ο Έλληνας «μάγος» της ψηφιακής τεχνολογίας

Αυτή είναι 17χρονη που παραλίγο να πεθάνει δουλεύοντας για την Apple

Καταρρέει η εικόνα της Apple

Apple: «Όργιο» διεθνούς φοροαποφυγής δισεκατομμυρίων δολαρίων