ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακόμα κι αν λιώσουν όλοι οι πάγοι της Γης, η Ελλάδα θα... επιπλέει

Ακόμα κι αν λιώσουν όλοι οι πάγοι της Γης, η Ελλάδα θα... επιπλέει

Η τελευταία φορά που η Γη έμεινε χωρίς πάγους ήταν πριν απο 34 εκατομμύρια χρόνια.


Βέβαια για να ξαναγίνει θα χρειάζονταν άλλα 5.000 χρόνια!

Το 80% των πάγων βρίσκεται στην Ανταρκτική, όμως ακόμη και στην περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο εξαιτίας μιας δραματικής αλλαγής στο κλίμα, η Ελλάδα δεν θα επηρεαζόταν τόσο ή αλλιώς θα... επέπλεε!

Το περιοδικό National Geographic έφτιαξε μια σειρά από χάρτες των ηπείρων της Γης οι οποίοι δείχνουν ποιες περιοχές θα χάνοντα κάτω από τη θάλασσα και ποιες θα "σώζονταν" εφόσον η στάθμη του νερού να ανέβαινε κατά 65 μέτρα!

Το περιοδικό χρησιμοποίησε όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και εκτιμήσεις για να προσομοιώσει το τι μέλλει γενέσθαι αν λιώσουν οι πάγοι και το αποτέλεσμα στην περίπτωση αυτή, για πολλές περιοχές της Γης είναι εφιαλτικό. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, το Λονδίνο θα αποτελούσε μια νέα Ατλαντίδα, όπως άλλωστε και η Βενετία.

Σύμφωνα με το περιοδικό τεράστιες εκτάσεις στον Βορρά θα καταποντιστούν ενώ η Ελλάδα επιβιώνει με μικρές απώλειες χάρη στο ιδιαίτερο ανάγλυφο που έχει. Πολύτιμο έδαφος φαίνεται να χάνεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και λίγο στην Κρήτη και κάπως περισσότερο στο Βόρειο Αιγαίο, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο.

Μία τεράστια έκταση της βόρειας Ευρώπης θα είχε καταποντιστεί, από την Ισπανία μέχρι την Σκανδιναβία. Το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα βρισκόταν κάτω από το νερό. Επίσης η Κασπία και η Μαύρη Θάλασσα θα είχαν γίνει ένα με τη Μεσόγειο. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ολόκληρη η ανατολική Ακτή των ΗΠΑ θα είχε μετατραπεί σε πυθμένα ενώ στη Δυτική Πλευρά, το Σαν Φρανσίσκο θα μετατρεπόταν σε ένα σύμπλεγμα παράξενων νησιών.

Δείτε ΕΔΩ τους χάρτες

Διαβάστε επίσης:

Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα κινδυνέψουν αν λιώσουν οι πάγοι;

Ρoή Ειδήσεων