ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Playstation 4: Σε λιγότερο από μήνα ξεπέρασε τις 2 εκατ. πωλήσεις!

Playstation 4: Σε λιγότερο από μήνα ξεπέρασε τις 2 εκατ. πωλήσεις!

Τις 2 εκατομμύρια κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών Playstation 4 έχουν ξεπεράσει οι πωλήσεις της Sony από τις 15 Νοεμβρίου οπότε και έγινε εμπορικά διαθέσιμο, ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία.

Τουλάχιστον 1 εκατομμύριο συσκευές πωλήθηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο που διατέθηκε στην αμερικανική αγορά, ενώ 1,1 εκατομμύρια ακόμα μονάδες πωλήθηκαν σε 32 άλλες χώρες του κόσμου, δήλωσε ο Άντριου Χάουζ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment.

«Το ταξίδι του PS4 μόλις άρχισε», έγραψε στο μπλογκ της Sony ο Χάουζ, δίνοντας την υπόσχεση πως τους προσεχείς μήνες θα γίνουν διαθέσιμες «νέες σημαντικές δυνατότητες και υπηρεσίες» στο PS4.

Αυτό το ρεκόρ πωλήσεων αποτελεί διακριτή βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχο της συσκευής, το PS3, το οποίο χρειάστηκε 4 μήνες από τη διάθεσή του για να φτάσει τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις συσκευών.

Κύριος ανταγωνιστής του PS4 αποτελεί το Xbox One της Microsoft, το οποίο από την επίσημη εμπορική του διάθεση στις 22 Νοεμβρίου κατάφερε μέσα σε μία ημέρα να σπάσει το φράγμα πωλήσεων του 1 εκατομμυρίου συσκευών.