ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Προσφέρει ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη!

Facebook: Προσφέρει ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη!

Διαδικτυακή σύνδεση στα δύο τρίτα του πλανήτη, που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, ευελπιστεί να προσφέρει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, facebook, σύμφωνα με το BBC.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε, μάλιστα, από τον ιδρυτή του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας google είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε απομακρυσμένες περιοχές με τη χρήση ειδικών μπαλονιών.

Στόχος τόσο του facebook όσο και της google είναι να αυξήσουν τους χρήστες τους σε περιοχές αναπτυσσόμενων χωρών που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

Λεπτομέρειες σχετικά με το εγχείρημα του facebook δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο κάνουν λόγο για χρήση δορυφόρων, ακτίνων λέιζερ και μη επανδρωμένα αεροσκαφών, στην προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των περιοχών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ήδη, το facebook έχει συνάψει συμφωνίες με εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε Φιλιππίνες και Παραγουάη, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στις συγκεκριμένες χώρες.

«Θα συνεχίσουμε δυναμικά στον ίδιο δρόμο, συνάπτοντας αντίστοιχες συμφωνίες, ωστόσο ο στόχος παροχής διαδικτυακής σύνδεσης σε όλο τον κόσμο απαιτεί και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών», ανέφερε σε μήνυμά του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Προκειμένου να επιτύχει το φιλόδοξο σχέδιό του το facebook εγκαινίασε το Connectivity Lab, ένα «εργαστήριο» ερευνών στο οποίο θα απασχολούνται ειδικοί στην αεροναυπηγική και στις νέες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών.

Παράλληλα, το facebook προσέλαβε μια ομάδα πέντε ατόμων από την βρετανική εταιρεία Ascenta, η οποία κατασκεύασε το Zephyr, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατέχει το ρεκόρ πτήσης, στηριζόμενο αποκλειστικά στην ηλιακή ενέργεια.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτο! Δημοψήφισμα Σέρβων στο Facebook για ένωση με τη Ρωσία

Ρoή Ειδήσεων