ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Ματωμένη» αύριο η Σελήνη …

«Ματωμένη» αύριο η Σελήνη …

Προφητείες, προλήψεις, επιστημονικές ερμηνείες...

Με το χρώμα της «φωτιάς» θα βαφτεί αύριο το φεγγάρι. Ένα σπάνιο φαινόμενο, που κάποιοι υποστηρίζουν πως προμηνύει το «τέλος του Κόσμου».

Το αστρολογικό φαινόμενο των επόμενων ημερών παρατηρείται μία φορά κάθε 500 χρόνια.

Ονομάζεται «Τετράδα» και αποτελείται από τέσσερις συνεχόμενες σεληνιακές εκλείψεις, ανάμεσα στις οποίες θα παρεμβάλλονται έξι πανσέληνοι.

Οι σεληνιακές εκλείψεις προκαλούνται όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη ευθυγραμμίζονται και το φως του Ήλιου διαθλάται, δίνοντας στο φεγγάρι έντονο κόκκινο χρώμα, σαν αίμα.

Πρόκειται για ένα «από τα πιο ασυνήθιστα και όμορφα φεγγάρια του νυχτερινού ουρανού» καθώς «η ολική σεληνιακή έκλειψη της Τρίτης θα βάψει το φεγγάρι κόκκινο», όπως αναφέρει η ΝΑΣΑ.

Γιατί ονομάζεται έτσι;

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «ματωμένο φεγγάρι» και είναι το πρώτο από μία σειρά τεσσάρων διαδοχικών ολικών εκλείψεων. Το φεγγάρι γίνεται κόκκινο διότι κατά τη διάρκεια της έκλειψης περνά μέσα από τη σκιά της Γης, που έχει το χρώμα της ερήμου κατά τη δύση του Ηλίου.

Τα 4 ματωμένα φεγγάρια

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα εμφανιστούν στο νυχτερινό ουρανό στις 15 Απριλίου και τις 8 Οκτωβρίου 2014, καθώς και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου 2015 .

Ειδικοί της ΝΑΣΑ υποστηρίζουν πως «γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, και οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες».

deytera paroysia

Οι Χριστιανοί και η Δευτέρα Παρουσία

Tο «ματωμένο φεγγάρι» θεωρείται από πολλούς Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας.

Στην Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ιωήλ γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής». Ιωήλ 2: 31 Οι τελευταίες τρεις «Τετράδες» συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα τεράστιας σημασίας.

Το 1493, ήταν ο διωγμός των Εβραίων από την Ιερά Εξέταση της Ισπανίας, που άλλαξε εξ’ ολοκλήρου την πληθυσμιακή κατανομή της Ευρώπης. Η επόμενη Τετράδα πραγματοποιήθηκε το 1949, ταυτόχρονα με την ίδρυση της κράτους του Ισραήλ.

Η τελευταία παρατηρήθηκε πολύ πιο σύντομα απ’ ότι ανέμεναν οι επιστήμονες, το 1967, την ίδια περίοδο με τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών....

Το τέλος του κόσμου

Ο πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου, «Four Blood Moons: Something is About to Change», Τζον Χαγκί, υποστηρίζει ότι η Τετράδα έχει σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας:

«Είναι μία σειρά προφητικών γεγονότων, που λέει η Βίβλος ότι θα γίνουν, αλλά δεν δίνει ακριβή σειρά και χρονολογία. Λέει μόνο ότι όταν δούμε τα συγκεκριμένα σημάδια, όπως τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου πλησιάζει».

Η NASA κρατά επιφυλάξεις απέναντι στους ισχυρισμούς τους πάστορα Χαγκί, όπως και ο καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμπερτίν, Γκάρι Σόγκρεν, που δήλωσε: «Όποιος ασχολείται με προβλέψεις σχετικά με το τέλος του κόσμου, δε θα μείνει ποτέ χωρίς πελατεία και λεφτά»....

FEGGARI

Το ματωμένο φεγγάρι έγινε τραγούδι

Η Ελένη Ζιώγα εμπνευσμένη από το σπάνιο αυτό φαινόμενο, που έχουμε δει και στο παρελθόν, έχει γράψει τους παρακάτω στίχους που μελοποίησε ο Παναγιώτης Καλανζόπουλος και ερμήνευσε η Δήμητρα Γαλάνη. Φυσικά είναι και άλλοι δημιουργοί που το «ύμνησαν» .

Διαβάστε τους στίχους και ακούστε το στο βίντεο που ακολουθεί:

«Το είδα στα σύννεφα που κυνηγούσε ένα αστέρι, το είδα να στέλνει στη γη ματωμένο μαχαίρι. Το κόκκινο φεγγάρι, το κόκκινο φεγγάρι στη θάλασσα πνίγει τον ίσκιο του το καλοκαίρι. Στο κόκκινο φεγγάρι, λιβάνι και θυμάρι, και γι’ αυτόν που αγαπώ.

Το είδα να πλέκει στον έρωτα μαύρο στεφάνι, το είδα να ράβει του γάμου μας άσπρο φουστάνι. Το κόκκινο φεγγάρι, το κόκκινο φεγγάρι στη θάλασσα σκύβει να δει και τον ίσκιο του χάνει. Στο κόκκινο φεγγάρι, λιβάνι και θυμάρι, και γι’ αυτόν που αγαπώ»

Διαβάστε επίσης

Όταν οι προφητείες ζωντανεύουν… (βίντεο)

Αμβρόσιος: Ενδέχεται να επιβεβαιωθούν οι προφητείες Αγίων περί πολέμου

Τι θα συμβούλευε ο Άγιος Κοσμάς τους πολιτικούς μας