ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται το τέλος του Σύμπαντος;

Έρχεται το τέλος του Σύμπαντος;

Το τέλος του Σύμπαντος πλησιάζει σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ

Ο διάσημος φυσικός Στόβεν Χόκινγκ, λέει ότι το «Σωματίδιο του Θεού» θα μπορούσε να καταρρεύσει κάτω από ακραίες συνθήκες υψηλής πίεσης και αυτό ίσως να διέλυε το Σύμπαν.

Αν ο καθηγητής έχει δίκιο τότε όλοι ζούμε με... δανεικό χρόνο.

Ο διεθνούς φήμης φυσικός λέει στο νέο του βιβλίο ότι το μποζόνιο Χιγκς - επίσης γνωστό ως το « σωματίδιο του Θεού » για τον τρόπο που εξηγεί πώς τα πάντα έχουν σχήμα και μέγεθος, μπορεί να είναι ασταθής, όταν εκτεθεί σε πολύ υψηλές πιέσεις.

Ισχυρίζεται ότι αυτό θα οδηγήσει στην κατάρρευση του σύμπαντος με την ταχύτητα του φωτός και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί.

Στον πρόλογο του βιβλίου του «Starmus», ο καθηγητής Hawking γράφει: «Το δυναμικό Higgs έχει το ανησυχητικό χαρακτηριστικό οτι θα μπορούσε να γίνει ασταθής σε πίεση που φτάνει τα πάνω από 100 δις gigaelectronvolts (GeV).

«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σύμπαν θα καταστραφεί ενώ το σωματίδιο επεκτείνεται με την ταχύτητα του φωτός. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή και δεν θα μπορούσαμε να το βλέπουμε να έρχεται.»

Η θεωρία της φυσικής των σωματιδίων αποδείχθηκε πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια των πειραμάτων στο Large Hadron Collider του CERN (LHC) στην Ελβετία, αφού είχε προβλεφθεί από τον Βρετανό επιστήμονα Peter Higgs στη δεκαετία του 1960.

Πάντως για να μην ανησυχείτε ένας τέτοιος επιταχυντή σωματιδίων που φτάνει τα 100 δις GeV θα είναι μεγαλύτερο από τη Γη, και είναι απίθανο να χρηματοδοτηθεί στο παρόν οικονομικό κλίμα.

Διαβάστε επίσης:

Είδε στον πίνακα τον πνευμάτων ότι θα πεθάνει και...