ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Παρουσιάστηκε το νέο «έξυπνο» ρολόι χειρός Apple Watch

Παρουσιάστηκε το νέο «έξυπνο» ρολόι χειρός Apple Watch

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Apple ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του νέου «έξυπνου» ρολογιού χειρός Apple Watch. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στο Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατά την οποία παρουσιάστηκε και το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο της Apple, το iPhone 6.


«To Apple Watch είναι η πιο προσωπική συσκευή που έχουμε δημιουργήσει ποτέ» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ.

Όπως έγινε γνωστό, το Apple Watch έχει κατασκευαστεί από ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο αλλά και χρυσό 18 καρατίων. Το νέο «έξυπνο» ρολόι της Apple έχει ενσωματωμένο γυροσκόπιο αλλά και αισθητήρα καρδιακού ρυθμού, ενώ χρησιμοποιεί επαγωγική ασύρματη φόρτιση. Το γυαλί που καλύπτει το ρολόι είναι κατασκευασμένο από ζαφειρένιο κρύσταλλο, γεγονός που το καθιστά ανθεκτικό σε γρατσουνιές.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, η Apple παρουσίασε και τη νέα εφαρμογή της, Apple Pay. Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο Τιμ Κουκ, με τη συγκεκριμένη υπηρεσία κάθε «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο μετατρέπεται σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Ο ίδιος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη που θα πληρώνει μέσω της εφαρμογής Apple Pay δεν θα αποθηκεύονται στους σέρβερς της εταιρείας για λόγους ασφαλείας. Ο Τ. Κουκ χαρακτήρισε τη νέα υπηρεσία «συναλλαγή χωρίς επαφή», ενώ τόνισε ότι το σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιείται αναπτύχθηκε από την Apple σε συνεργασία με την American Express, τη MasterCard και τη Visa.

Διαβάστε επίσης: iPhone 6: Η Apple παρουσίασε το νέο έξυπνο κινητό (pics+ live video)