ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προσοχή: Το iOS 8 στέλνει... από μόνο του selfies (pics)

Προσοχή: Το iOS 8 στέλνει... από μόνο του selfies (pics)

Συνεχίζονται τα προβλήματα με το νέο λειτουργικό iOS 8 της Apple, το οποίο όχι μόνο έχει πονοκεφαλιάσει τους χρήστες με την εγκατάστασή του, αλλά φαίνεται ότι είναι γεμάτο bugs

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα τεχνολογικών sites, το iOS 8 μπορεί να εκθέσει τους χρήστες, αν εκείνοι δεν προσέξουν, καθώς στέλνει μηνύματα με φωτογραφίες χωρίς την έγκριση του χρήστη.

Όπως φαίνεται το νέο λειτουργικό κυκλοφόρησε μάλλον κάπως βιαστικά, καθώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Στο iOS 8 υπάρχει η δυνατότητα ενώ κάποιος βρίσκεται στο Messenger να βγάλει επί τόπου μια φωτογραφία, ένα σύντομο βιντεάκι ή να ηχογραφήσει ένα ηχητικό μήνυμα και να το στείλει σε κάποιον με τον οποίο συνομιλεί, χωρίς να αναγκαστεί να βγει από την εφαρμογή.

Ωστόσο η νέα δυνατότητα κρύβει μια παγίδα.

Το TechCrunch αναφέρει πως στη περίπτωση που κάποιος ενώ συντάσσει το μήνυμά του πατήσει το κουμπί για να βγάλει τη selfie θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτή θα αποσταλεί αμέσως στον παραλήπτη, χωρίς ο χρήστης να έχει καμία δυνατότητα να κάνει την παραμικρή επεξεργασία και χωρίς να πατήσει το οποιοδήποτε άλλο κουμπί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Apple αναμένεται στις ενημερώσεις να διορθώσει την παγίδα, αλλά μέχρι τότε καλό είναι να είσαστε προσεκτικοί.

Διαβάστε επίσης:

Apple: Πούλησε δέκα εκατ. iPhone σε τρεις μέρες!

Πάνω από 700 εκατ. € έχουν δαπανήσει οι Έλληνες για smartphones την τελευταία 7ετία

Με προβλήματα η πρεμιέρα του iOS 8