ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το FBI κατηγορεί την Apple για το «απροσπέλαστο» λογισμικό του iPhone 6

Το FBI κατηγορεί την Apple για το «απροσπέλαστο» λογισμικό του iPhone 6

Την ώρα που οι καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο εκθειάζουν το νέο λειτουργικό που έχει προσαρμόσει η Apple στο iPhone 6 και 6 Plus, δύο κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έρχονται για να αμφισβητήσουν την πρόθεση της εταιρείας να παρουσιάσει στο κοινό της ένα «απροσπέλαστο» λειτουργικό σύστημα.

Ο λόγος για το FBA και την NSA. Ο διευθυντής του FBI σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε άσκησε έντονη κριτική για την απόφαση της apple να φτιάξει ένα τόσο περίπλοκο λογισμικό, τονίζοντας πως τα πολλά ψηφία που απαιτούνται από το icloud, συνεπάγονται σε εκατομμύρια συνδυασμούς που για να δοκιμαστούν από τις υπηρεσίες απαιτείται αρκετός χρόνος.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να το παρουσιάσει ως ένα θέμα εθνικής ασφάλειας, ο James Comey τόνισε πως ειδικά σε περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με απαγωγή, πλέον οι Αρχές δεν θα έχουν την ευχέρεια που είχαν μέχρι σήμερα, δηλαδή να εντοπίζουν τους απαχθέντες από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο ίδιος τόνισε πως πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις θα αγαπήσουν την apple αφού τους δίνει πλέον τη δυνατότητα να δρουν ανενόχλητοι. Μάλιστα, τα λόγια του ήταν χαρακτηριστικά: «Η κίνηση αυτή της εταιρείας είναι σαν να προμοτάρει διαφήμιση που λέει πώς να αποφύγετε τις παρακολουθήσεις – ακόμα και τις νόμιμες».

Ωστόσο, αυτό που δεν σκέφτηκε είναι πως στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και γενικότερα σε ότι έχει σχέση με ηλεκτρονικά δεδομένα, το πρώτο πράγμα που απαιτούν οι καταναλωτές είναι η μέγιστη ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων.

Διαβάστε επίσης:

iPhone 6: Πότε έρχεται στην Ελλάδα και πόσο θα κοστίζει