ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έλληνας μαθητής παρακολουθεί την προσεδάφιση του Philae

Έλληνας μαθητής παρακολουθεί την προσεδάφιση του Philae

Ένας Έλληνας μαθητής από την Ελληνογερμανική αγωγή είναι μεταξύ των λίγων τυχερών οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από το κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA, το οποίο βρίσκεται στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

Ο μαθητής της Έκτης Δημοτικού, ονομάζεται Δημήτρης Γρύλλης και θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από πρώτο χέρι την προσεδάφιση του οχήματος Philae το οποίο θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη προσεδάφιση στην περιοχή Agilkia του κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko, όπου αναμένεται να συλλέξει πληροφορίες για τη δημιουργία του ηλιακού συστήματος.

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου της Ελληνογερμανικής αγωγής, κ. Αγάπη Βαβουράκη, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ, σημείωσε: «Ο Δημήτρης είναι ενθουσιασμένος και παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσα γίνονται».

Στην Ελληνογερμανική Αγωγή, σήμερα, 12/11/2014, τα μαθήματα διακόπτονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και γίνονται προβολές της... διαστημικής επιχείρησης από γιγαντοοθόνες. «Είναι εμπειρία ζωής για τον Δημήτρη, όμως όλοι οι μαθητές του σχολείου είναι ενθουσιασμένοι και συμμετέχουν στη διαδικασία».

Να σημειωθεί πως ο μικρός Δημήτρης βρέθηκε στη Γερμανία έπειτα από διαγωνισμό που κέρδισε ομάδα πέντε παιδιών της σχολής. Η επιλογή του συγκεκριμένου μαθητή έγινε έπειτα από κλήρωση.

Σχετικές ειδήσεις