ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εκδήλωση Bosch : “Technology for life”

Εκδήλωση Bosch : “Technology for life”

Με επιτυχία συνοδεύτηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Robert Bosch στις εγκαταστάσεις της με τίτλο "Technology for life" την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Στους προσκεκλημένους της εταιρείας συμπεριλήφθηκαν κατασκευαστές, μελετητές, επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου αλλά και συνεργάτες της εταιρίας που παρευρέθησαν με σκοπό να πληροφορηθούν για αποδοτικές, αξιόπιστες και σύγχρονες λύσεις με κύριο άξονα τις τεχνολογίες θέρμανσης και τα συστήματα ασφαλείας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια γενική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρίας (τεχνολογία οχημάτων, ηλεκτρικά εργαλεία, βιομηχανική τεχνολογία, έξυπνες πόλεις, ηλεκτροκίνηση) και των καινοτομιών της.

Ακολούθησε στη συνέχεια η αναλυτική παρουσίαση των δυνατοτήτων στην παροχή ενεργειακά αποδοτικών λύσεων θέρμανσης, αλλά και η παρουσίαση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας Eco design για τα προϊόντα θέρμανσης.

Το τμήμα συστημάτων ασφαλείας ολοκλήρωσε, παρουσιάζοντας το εύρος των λύσεων που παρέχει σε συστήματα βίντεο, συναγερμού, πυρανίχνευσης, ελέγχου πρόσβασης, συνεδριακά και δημοσίων ανακοινώσεων.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τεχνολογικές λύσεις (λέβητες, εργαλεία επαγγελματικής χρήσης και όργανα μέτρησης) καθώς και να παρακολουθήσουν μια ζωντανή επίδειξη των πιο εξελιγμένων τεχνολογικά καμερών της Bosch (Starlight), σε συνθήκες σχεδόν μηδενικής και μηδενικής φωτεινότητας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Το οικονομικό έτος 2013 είχε πωλήσεις της τάξης των 46,4 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 281.000 υπαλλήλους (Σημείωση: Εξαιτίας αλλαγών στις νομοθετικές ρυθμίσεις τα οικονομικά στοιχεία του 2013 δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με εκείνα που είχαν δημοσιευτεί το 2012).

Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Τεχνολογίας Οχημάτων, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων.

Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 360 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 50 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σε 150 χώρες. Η παγκόσμια ανάπτυξη, η παραγωγή και το δίκτυο πωλήσεων είναι η προϋπόθεση για μεγαλύτερη εξέλιξη. Η Bosch επένδυσε το 2013 περίπου 4,8 δις ευρώ για την έρευνα και την ανάπτυξη και πραγματοποίησε πάνω από 5.000 εγγραφές πατεντών παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία "Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας".

Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία.

Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Η Robert Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913, και απασχολεί σήμερα προσωπικό 80 ατόμων. Σύμφωνα με τα προσωρινά οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2013 ανήλθαν σε 31,6 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας.
Στη Robert Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε www.bosch.com , www.bosch.gr και www.bosch-press.com http://twitter.com/BoschPresse

Σχετικές ειδήσεις