ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Sony γιορτάζει τα 20 χρόνια του PlayStation

Η Sony γιορτάζει τα 20 χρόνια του PlayStation

Με μία συλλεκτική έκδοση του PS4 γιορτάζει η Sony Electronics τα 20 χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι πωλήσεις του πρώτου PlayStation στην Ιαπωνία τον Δεκέμβριο του 1994.

Το πρώτο PlayStation αποτέλεσε μία μικρή επανάσταση δεδομένων ότι ήταν μία παιχνιδομηχανή με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις αλλά και πολλές επιπλέον δυνατότητες ψυχαγωγίας και γνώρισε τεράστια επιτυχία, όπως και οι επόμενες γενιές, φθάνοντας μέχρι το σημερινό PS4. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιτυχία του PlayStation ανησύχησε τη Microsoft ότι η Sony θα είναι εκείνη που θα κυριαρχήσει στο ψηφιακό σαλόνι και γι' αυτό αποφάσισε να προχωρήσει με τη δημιουργία του Xbox, το οποίο ήταν ζημιογόνο για πολλά χρόνια.

Η 20η επετειακή έκδοση του PS4 θα κυκλοφορήσει σε 12.300 τεμάχια παγκοσμίως, ένας αριθμός που παραπέμπει στην ημερομηνία του αρχικού λανσαρίσματος του αυθεντικού PS. Η συλλεκτική έκδοση του PS4 και τα συνοδευτικά περιφερειακά θα κυκλοφορήσουν στο κλασικό γκρι χρώμα ("Original Gray") σε ειδική συσκευασία, που επίσης παραπέμπει στην κλασική κονσόλα.