ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Skype θα κάνει αυτόματη μετάφραση

Το Skype θα κάνει αυτόματη μετάφραση

Βγαλμένο από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, μοιάζει αυτό που σχεδιάζει να παρουσιάσει σχετικά σύντομα η Microsoft. O αμερικανικός κολοσσός της πληροφορικής δοκιμάζει μία νέα λειτουργία στο Skype, το οποίο της ανήκει, που θα επιτρέπει την αυτόματη μετάφραση μίας ζωντανής συνομιλίας!

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι δύο συνομιλητές δεν θα χρειάζεται να μιλάνε την ίδια γλώσσα καθώς το Skype θα αναλαμβάνει το ρόλο του μεταφραστή και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η Microsoft υποστηρίζει ότι εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο project τα τελευταία 10 χρόνια προκειμένου να λύσει πολλά και διάφορα ζητήματα, κυριότερο από τα οποία είναι να μπορεί το σύστημα να κατανοεί τις διαφορετικές σημασίες ομόηχων λέξεων και να μπορεί να τις μεταφράζει σωστά νοηματικά και συντακτικά σε μία άλλη γλώσσα.

Προς το παρόν, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι σε δοκιμαστική έκδοση, η οποία είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό, αρκεί να σας έρθει η σχετική πρόσκληση και ο υπολογιστής σας να «τρέχει» Windows 8.1 ή την πρώτη δοκιμαστική έκδοση (TechnicalReview) των Windows 10.

Στη δοκιμαστική περίοδο υποστηρίζονται τα αγγλικά και τα ισπανικά με τη Microsoft να έχει αποφύγει να ανακοινώσει ποιες γλώσσες θα υποστηρίζει όταν το SkypeTranslator γίνει εμπορικά διαθέσιμο. Και αυτό είναι που ενδιαφέρον ενδεχομένως τον περισσότερο κόσμο.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις