ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νερό προερχόμενο από ανθρώπινα κόπρανα... απόλαυσε ο Μπιλ Γκέιτς (vid)

Νερό προερχόμενο από ανθρώπινα κόπρανα... απόλαυσε ο Μπιλ Γκέιτς (vid)

Ένα βίντεο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Μπιλ Γκέιτς εμφανίζεται να πίνει νερό το οποίο προέρχεται από ανθρώπινα κόπρανα, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος ο ιδρυτής της Microsoft, με αυτή την τεχνολογία θα μπορούσε να προσφερθεί νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Βάσει των στοιχείων της οργάνωσης WaterAid, περίπου 748 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

«Το νερό είχε την ίδια γεύση με το εμφιαλωμένο που πίνω ως τώρα» δήλωσε ο Γκέιτς. «Έχοντας μελετήσει τη μηχανική πίσω από την τεχνολογική αυτή εξέλιξη, με χαρά μπορώ να πίνω αυτό το νερό κάθε ημέρα. Είναι ασφαλές», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το σύστημα που επιτρέπει τη μετατροπή ανθρώπινων κοπράνων σε πόσιμο νερό ονομάζεται Omniprocessor. Εφευρέτης του είναι ο Πέτερ Γιανίτσκι. Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, αρχικά τα κόπρανα βράζονται με αποτέλεσμα το νερό να διαχωρίζεται από τις στερεές ουσίες.

Ακολούθως, οι στερεές ουσίες με τη χρήση φωτιάς, παράγουν ατμό που στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Το νερό διυλίζεται σε ειδικά διαμορφωμένα δοχεία και μετατρέπεται σε πόσιμο.

«Γιατί κανένας να θέλει άραγε να μετατρέψει ανθρώπινα κόπρανα σε νερό;» διερωτάται ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Και απαντά: «Επειδή υπάρχουν ασθένειες που προκαλούνται από τη δίψα και την κακή διατροφή, που προκαλούν το θάνατο περίπου 700.000 παιδιών ετησίως».

Σχετικές ειδήσεις