ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Αχίλλειος πτέρνα» για τα Windows o Internet Explorer

«Αχίλλειος πτέρνα» για τα Windows o Internet Explorer

Ο Internet Explorer είναι το πιο ευάλωτο στοιχείο των Windows, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων ESET.

Έκθεση της ESET με τις κυριότερες τάσεις εκμετάλλευσης «κενών ασφαλείας» (exploits) και αντιμετώπισης κινδύνων στα Windows κατά το 2014 είχε τον browser της Microsoft στην κορυφή της λίστας με τα στοιχεία των Windows που δέχονται συχνότερα επιθέσεις.

Σημειωτέον πως συγκριτικά με τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, ο αριθμός των επιθέσεων exploit σε στοιχεία Microsoft εμφανίζεται αυξημένος κατά το 2014. Από την άλλη πλευρά, η ESET αναφέρει πως για έναν μεγάλο αριθμό ευπαθειών κυκλοφόρησαν άμεσα οι αντίστοιχες «επιδιορθώσεις» (patches).

Στην έκθεση περιλαμβάνονται πληροφορίες όχι μόνο για τους κύριους τύπους ευπαθειών που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς στα Microsoft Windows, αλλά και για τις τεχνικές αντιμετώπισης που παρουσίασε η Microsoft με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων. «Δυστυχώς, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows XP χωρίς χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα τους προστατεύουν από exploit, και επομένως οι χρήστες αυτοί διατρέχουν συνεχώς το κίνδυνο να μολυνθούν» αναφέρουν στην έκθεση οι ερευνητές της ESET.

Σχετικές ειδήσεις