Μετάφραση φωνής από το Google Translate

Μετάφραση φωνής από το Google Translate

Newsroom Newsroom

Στην αναβάθμιση του Google Translate (ή Μετάφραση Google) προχωρά ο αμερικανικός κολοσσός έτσι ώστε το γνωστό εργαλείο μετάφρασης να μπορεί να λειτουργεί και ως μεταφραστής φωνής! Η αναβάθμιση αφορά τις εκδόσεις για Android και iOS και θα είναι διαθέσιμη μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το Google Translate είναι εξαιρετικά δημοφιλές καθώς 500 εκατ. χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο το χρησιμοποιούν για να πραγματοποιούν 1 δισ. μεταφράσεις. Τώρα, όμως, η Google επιδιώκει το επόμενο βήμα δημιουργώντας έναν ενιαίο μεταφραστή για χρήση σε φορητές συσκευές.

Η πρώτη από τις δύο νέες λειτουργίες είναι το World Lens. Το Google Translate προσέφερε ήδη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κανείς την κάμερα ώστε να φωτογραφήσει ένα κείμενο και να το μεταφράσει σε 36 γλώσσες. Τώρα, όμως, βελτιώνεται η εμπειρία καθώς προσφέρει τη λειτουργία της άμεσης μετάφρασης ενός κειμένου χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν χρησιμοποιείτε το Google Transalete απλώς στρέψτε την κάμερα του κινητού σας σε μια πινακίδα ή σε ένα κείμενο, και θα το δείτε μεταφρασμένο στην οθόνη σας, ακόμα κι αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτή η υπηρεσία μεταφράζει από Αγγλικά προς Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά και αντίστροφα. Σύντομα θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες.

Όμως, η πιο ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία είναι η μετάφραση φωνής. Με τη χρήση της εφαρμογής Google Translate, μπορείτε να πατήσετε το μικρόφωνο με το δάχτυλό σας για να μεταβείτε σε λειτουργία μετάφρασης φωνής, και έπειτα να το πατήσετε ξανά για να αναγνωρίσει αυτόματα η εφαρμογή ποια από τις δυο γλώσσες χρησιμοποιείται. Μ' αυτόν τον τρόπο, η επικοινωνία σας θα γίνει ευκολότερη. Όταν η εφαρμογή αναγνωρίσει τις δύο γλώσσες, δεν χρειάζεται να πατήσει ο χρήστης το μικρόφωνο ξανά καθώς η λειτουργία θα είναι συνεχώς διαθέσιμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved