ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χιλιάδες θέσεις εργασίας υπόσχεται το Uber

Χιλιάδες θέσεις εργασίας υπόσχεται το Uber

Την όχι και ιδιαίτερα καλή εικόνα που έχει στην Ευρώπη, όπου οι αντιδράσεις είναι πολλές, επιδιώκει να αλλάξει η Uber.

Του Δημήτρη Μαλλά

Μιλώντας στο συνέδριο DLD (Digital-Life-Design) που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Uber, Τράβις Κάλανικ υποστήριξε πως η αμερικανική εταιρεία, η οποία προσφέρει υπηρεσίες «κλήσης» ταξί αλλά και υπηρεσίες για να «μοιράζεται» κανείς μία διαδρομή, μπορεί να δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη το 2015.
«Θέλουμε το 2015 να είναι η χρονιά που θα δημιουργήσουμε νέες σχέσεις με τις ευρωπαϊκές πόλεις» τόνισε ο κ. Κάλανικ, προσθέτοντας ότι η Uber μπορεί να βοηθήσει ώστε να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να «αποχωρήσουν» από τους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων περίπου 400.000 οχήματα σε ετήσια βάση.

Η Uber είναι ένα startup, το οποίο στις ΗΠΑ έγινε γνωστό γιατί προσέφερε τη δυνατότητα μέσω του smartphone ένας καταναλωτής να καλέσει είτε ένα ταξί είτε κάποιον απλό οδηγό –μέλος της κοινότητας της Uber- προκειμένου να μεταβεί στον τόπο που επιθυμεί. Στη δεύτερη περίπτωση, το κόστος είναι χαμηλότερο και γι’ αυτό η υπηρεσία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όπου επιπλέον δεκάδες χιλιάδες οδηγοί έγιναν μέλη της Uber προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

Όμως, στην Ευρώπη η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική και η Uber δεν έχει καταφέρει να προχωρήσει ουσιαστικά με το λανσάρισμα των υπηρεσιών που προσφέρουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει κανείς απλούς οδηγούς, καθώς οι οδηγοί ταξί αλλά και οι τοπικές αρχές έχουν εναντιωθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επιπλέον, σε αρκετές χώρες θεωρείται και παράνομο με την Uber να προσπαθεί να βρει τη σωστή φόρμουλα προκειμένου να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα.

Στην Ελλάδα, η Uber έκανε την εμφάνιση της πριν από μερικούς μήνες και προς το παρόν προσφέρει μόνο την υπηρεσία κλήσης ενός ταξί.
Ο κ. Κάλανικ δήλωσε, μάλιστα, ότι η Uber είναι διατεθειμένη να πάει στον δήμαρχο κάθε πόλης προκειμένου να καθίσουν να συζητήσουν για να βρεθεί μία λύση προκειμένου να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος, σύμφωνα τουλάχιστον με την άποψη του επικεφαλής της Uber, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει βρεθεί στο στόχαστρο σε πολλές χώρες όχι μόνο για το επιχειρηματικό μοντέλο της αλλά και για τη μάλλον υπερβολικά αλαζονική συμπεριφορά αρκετών υψηλόβαθμων στελεχών της.

Σχετικές ειδήσεις