ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΗΠΑ: Ποσό – ρεκόρ για κυβερνοασφάλεια

ΗΠΑ: Ποσό – ρεκόρ για κυβερνοασφάλεια

To ποσό – ρεκόρ των 14 δισ. δολαρίων περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών για το 2015 όσον αφορά τη δημιουργία των υποδομών εκείνων που θα προστατεύσουν τις ομοσπονδιακές δικτυακές υποδομές από κυβερνοεπιθέσεις και τους χάκερς.

Στο σχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα αναφέρετε πως απαιτείτε να υπάρξουν περισσότερες και πιο προηγμένες λύσεις προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις, καθώς επίσης και να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως και με άλλες χώρες.

Παραμένει άγνωστο αν το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Κογκρέσο θα εγκρίνει και τα 14 δισ. δολάρια που ζητά η αμερικανική κυβέρνηση αλλά είναι προφανές ότι το θέμα της κυβερνοασφάλειας έχει αρχίσει να ανεβαίνει ψηλά στην ατζέντα ακόμη και των Αμερικανών πολιτικών. Σημειωτέον πως δεν έχουν περάσει παρά μερικές εβδομάδες από την επίθεση που δέχθηκε η Sony Pictures λόγω της ταινίας «The Interview» που διακωμωδούσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιουνγκ-Ουν. Και μερικές ημέρες αργότερα οι δικτυακές υποδομές της Βόρειας Κορέας δέχθηκαν μία κυβερνοεπίθεση που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως τα αμερικανικά αντίποινα.

Σχετικές ειδήσεις