ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πειραματιστείτε και πηγαίντε στα κεντρικά γραφεία της Google

Πειραματιστείτε και πηγαίντε στα κεντρικά γραφεία της Google

Έναν πολύ ενδιαφέροντα διαγωνισμό που απευθύνετε σε μαθητές ηλικίας 13-18 ετών σε ολόκληρο τον κόσμο ανακοίνωσε η Google. Ο λόγος για το 5ο ετήσιο Google Science Fair, το οποίο καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν –online φυσικά- τις ιδέες τους όσο τρελές και αν είναι αυτές.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει στις 18 Μαϊου, η διεύθυνση με όλες τις πληροφορίες είναι το http://www.googlesciencefair.com και ο αμερικανικός κολοσσός ζητά από τους μαθητές να υποβάλλουν έργα στο διαδίκτυο από όλους τους επιστημονικούς τομείς, από βιολογία έως επιστήμη υπολογιστών και ανθρωπολογία ή οποιοδήποτε άλλο πεδίο. Πρακτικά, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ανήσυχο μυαλό και μία σύνδεση στο διαδίκτυο.

Οι εθνικοί φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 2 Ιουλίου και η επιλογή των 20 φιναλίστ θα γίνει στις 4 Αυγούστου, οι οποίοι θα πετάξουν για τα κεντρικά γραφεία της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια Calif. για τον τελικό στις 21 Σεπτεμβρίου 2015.

Τα βραβεία περιλαμβάνουν υποτροφίες και σχολικές επιχορηγήσεις αξίας 100.000 δολαρίων από το Scientific American και την Google, μια εκστρατεία του National Geographic στα νησιά Γκαλαπάγκος, μια επίσκεψη στα γραφεία των σχεδιαστών της LEGO στη Δανία καθώς και μια ξενάγηση στο νέο διαστημόπλοιο της Virgin Galactic στο κέντρο Mojave Air and Spaceport.

Σχετικές ειδήσεις