ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι σχεδιάζουν οι κατασκευαστές κινητών για το 2015

Τι σχεδιάζουν οι κατασκευαστές κινητών για το 2015

To φετινό Mobile World Congress ολοκληρώθηκε και είναι μία ευκαιρία να δούμε με πιο ψύχραιμο μάτι τα πλάνα των κατασκευαστών φορητών συσκευών για τη φετινή χρονιά. Στο MWC 2015, τα wearables ήταν αυτά όπου δόθηκε η μεγαλύτερη έμφαση αλλά υπήρξαν και αρκετά νέα smartphones που έδειξαν ποιές θα είναι οι τάσεις για το 2015.

Του Δημήτρη Μαλλά

Σύμφωνα με όσα είδαμε, φέτος η έμφαση δίνεται στον σχεδιασμό και δευτερευόντως στο κομμάτι των επιδόσεων. Φυσικά, τα νέα κορυφαία μοντέλα έχουν καλύτερους επεξεργαστές (οκτώ πυρήνες και 64-bit αρχιτεκτονική) αλλά συσκευές όπως το Samsung Galaxy S6 Edge (με τις κυρτές άκρες) ή το -πιο λεπτό δεν γίνεται- Kazam 455L δείχνουν ότι μπορεί και να σταματήσουμε να βλέπουμε κινητά που μοιάζουν μεταξύ τους τουλάχιστον στα μεσαία προς ανώτερα στρώματα.

Η τάση για μεγάλες οθόνες παραμένει και ήταν ελάχιστα τα νέα μοντέλα με οθόνες κάτω από 5 ίντσες. Επιπλέον, είδαμε και smartphones σε προσιτές τιμές με πολύ καλά χαρακτηριστικά όπως, για παράδειγμα, το Sony Xperia M4 Aqua (αδιάβροχο, 5 ίντσες οθόνη, 8πύρηνος επεξεργαστής, 13 megapixel οπίσθια κάμερα) που θα είναι στα 299 ευρώ ή το Microsoft Lumia 640 XL που θα είναι στα 190 ευρώ.

Όσον αφορά στα wearables, τα halls του Fira Gran Via της Βαρκελώνης ήταν γεμάτα από τέτοιου είδους συσκευές, ιδίως όσον αφορά "έξυπνα" ρολόγια που αποτελούν και τη νέα τάση. Συσκευές όπως το Huawei Watch ίσως και να σας πείσουν να αποκτήσετε ένα ρολόι με ψηφιακές λειτουργίες.

Φυσικά, υπήρχαν και πολλά αξεσουάρ. Αυτό που ξεχώρισε ήταν το Foldable Keyboard της Microsoft, ένα εξαιρετικά λεπτό και αναδιπλούμενο πληκτρολόγιο που μπορεί να συνδεθεί με δύο φορητές συσκευές (π.χ. smartphone και tablet) με την εναλλαγή μεταξύ των δύο να γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου, ενώ υποστηρίζονται και οι τρεις γνωστές πλατφόρμες (Windows, Android, iOS).

Σχετικές ειδήσεις