Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

Από την Κεφαλονιά, όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο…

Live Chat Super League: Oι αγώνες του Σαββάτου (20/10)

Παρακολουθήστε από το Live Chat τα παιχνίδια…

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας

Νεκρός βρέθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου (20/10),…

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Ορέστης» τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία: Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών έφτασε στο…

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Βομβιστής αυτοκτονίας έβαψε τις εκλογές στο αίμα – Τουλάχιστον 15 νεκροί

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σήμερα στην αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ,…

SXSW με ελληνική συμμετοχή

SXSW με ελληνική συμμετοχή

Δυναμική αναμένεται να είναι η ελληνική παρουσία στο διεθνές φεστιβάλ South by Southwest Interactive Festival (SXSW) που πραγματοποιείται στο Όστιν του Τέξας μεταξύ 13 και 17 Μαρτίου και γενικότερα θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις παγκοσμίως στο χώρο της καινοτομίας, της τεχνολογαςί και όχι μόνο.

Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν 31 εκπρόσωποι από 22 καινοτόμες ελληνικές εταιρίες, ενώ υποστηρικτής της είναι και φέτος η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative– TΗΙ). Η φετινή συμμετοχή αποτελεί και τη μεγαλύτερη έως τώρα προσπάθεια με σκοπό τη προώθηση των ελληνικών καινοτόμων επιχειρήσεων, επιπέδου startup, στο εξωτερικό, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Φέτος είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο εν λόγω φεστιβάλ. Στο πλαίσιο της περυσινής διοργάνωσης, σε συνεργασία και με τη βοήθεια του Ομίλου Libra, η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστήριξε 16 νέες επιχειρήσεις από την Ελλάδα, με τις 3 εξ αυτών να λαμβάνουν χρηματοδότηση από επενδυτικά κεφάλαια και ιδιώτες ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η υποστήριξη αυτή της Ελληνικής Πρωτοβουλίας γίνεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων της που σαν στόχο έχουν τη προώθηση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα. Η ελληνική αποστολή αποτελείται από νεοσύστατες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς και συγκεκριμένα τις: ACEin DELEGATE, Αgiltech, Bluperty, Clio Muse, College Link, e-Satisfaction, Eventora Connect, Gamifico, Goodvidio, Gridmates, Incelligent, isMood, Jackpot LLC, NIMBATA, Rabt, Respi, Schoox, Spaceseep, SourceLair, TomoTECH και TruckBird.