ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ταχύρρυθμο «μεταπτυχιακό» για την ίδρυση επιχειρήσεων

Ταχύρρυθμο «μεταπτυχιακό» για την ίδρυση επιχειρήσεων

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου με την δημιουργία 6 νέων επιχειρήσεων, ανακοινώθηκε η επίσημη έναρξη του δεύτερου κύκλου του Founder Institute στην Αθήνα. Μέσα από ένα τετράμηνο εντατικό πρόγραμμα σπουδών, το Founder Institute βοηθάει επίδοξους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο να φτιάξουν βιώσιμες εταιρείες τεχνολογίας με απώτερο σκοπό την δημιουργία πάνω από 20 τεχνολογικών επιχειρήσεων το χρόνο.

Το Founder Institute, με αναγνωρισμένα ποσοστά επιτυχίας παγκοσμίως, απευθύνεται σε όσους θέλουν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση και υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα τομέων τεχνολογίας, όπως ψηφιακά μέσα, software, βιοτεχνολογία, αγροτικές τεχνολογίες (agtech), cleantech, e-commerce, διαφήμιση, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, και άλλα. Το πρόγραμμα σπουδών, βασισμένο στην πράξη και όχι την θεωρία, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές των πιο ανεπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων και εστιάζει σε κάθε πτυχή δημιουργίας μιας επιχείρησης.
Σημειωτέον πως σε κάθε κύκλο συμμετέχουν έως 25 άτομα ενώ το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στα 499 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο http://fi.co/apply/athens μέχρι τις 19 Μαρτίου 2015. Έχουν ήδη δοθεί δύο υποτροφίες για την παρακολούθηση του προγράμματος, μια στον καλύτερο υποψήφιο (Technical Founder Fellowship) και μια στην καλύτερη γυναίκα υποψήφιο (Female Founder Fellowship) και πρόκειται να δοθεί ακόμα μια υποτροφία μέχρι την λήξη της περιόδου των αιτήσεων. Ο δεύτερος κύκλος έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 440 ενδιαφερόμενους και πρόκειται να ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου 2015.

Σχετικές ειδήσεις