ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με 4Κ και WiFi οι νέες κάμερες της Panasonic

Με 4Κ και WiFi οι νέες κάμερες της Panasonic

Τις νέες φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες της Panasonic ξεκίνησε να διαθέτει στην ελληνική αγορά η Intertech, επίσημος διανομέας των προϊόντων της ιαπωνικής εταιρείας.

Η ιαπωνική εταιρεία επικεντρώνεται το 2015 κατ' αρχήν στο χώρο της δυνατότητας λήψης video υπερ-υψηλής ευκρίνειας (ultra HD ή 4Κ), στην ενσωμάτωsh νέων τεχνολογιών καθώς στην ασύρματη δικτύωση των μηχανημάτων της.

Στο χώρο του Ultra HD, η Panasonix είχε ήδη τρεις φωτογραφικές μηχανές με δυνατότητα εγγραφής βίντεο Ultra HD και μία ημιεπαγγελματική βιντεοκάμερα. Φέτος, έρχεται να εμπλουτίσει την γκάμα της με 2 επιπλέον μοντέλα με εγγραφή βίντεο 4Κ.

Επίσης, οι χρήστες, με την βοήθεια της αποκλειστικής εφαρμογής της Panasonic «Ιmage App» έχουν τη δυνατότητα να συνδέσουν ασύρματα τις φωτογραφικές τους μηχανές και βιντεοκάμερες με τις έξυπνες φορητές συσκευές τους (smartphone ή tablet). Μπορεί έτσι, να χειρίζεται τη φωτογραφική ή τη βιντεοκάμερά του από μακρικά, να κάνεις όλες τις ρυθμίσεις της λήψης και να βλέπει στην οθόνη του, την εικόνα του πριν και κατά τη λήψη. Έπειτα, οι φωτογραφίες του θα έρθουν αυτόματα και θα αποθηκευτούν στο smartphone/tablet του, τις οποίες στη συνέχεια μπορεί να "ανεβάσει" στα social media. Ειδικότερα στις βιντεοκάμερες, μπορεί ακόμα να στείλει την εικόνα στην τηλεόραση του σπιτιού του ασύρματα αλλά και να αναμεταδώσει ζωντανά την εικόνα κατά τη διάρκεια της λήψης της στην άλλη άκρη του κόσμου.

Νέες τεχνολογίες

Οι φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες της Panasonic έρχονται με πληθώρα έξυπνων λειτουργικών και εύχρηστων δυνατοτήτων που κάνουν τη ζωή του χρήστη ευκολότερη, πιο δημιουργική και πιο διασκεδαστική.

Για παράδειγμα, το Δημιουργικό Panorama (Creative Panorama) και το Jump Snap είναι δύο από αυτές τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που θα ελευθερώσουν τη δημιουργικότητά σας (Creative Panorama) και θα κάνουν τη φωτογράφιση πιο διασκεδαστική (Jump Snap).

Με το Δημιουργικό Panorama (Creative Panorama) είναι δυνατό να τραβήξουμε μία οριζόντια ή κατακόρυφη πανοραμική φωτογραφία, με συνεχόμενες λήψεις όπου η κάθε λήψη επικαλύπτει μερικώς την προηγούμενή της και συγχρόνως να εφαρμόσουμε και ένα από τα 13 διαθέσιμα φίλτρα-εφέ: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Dynamic Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Soft Focus, Star Filter και One Point Color.

H «Αυτοφωτογράφιση Άλματος» ("Jump Snap") είναι μια νέα και νεανική, διασκεδαστική λειτουργία. Έχοντας συνδέσει ασύρματα τη φωτογραφική μηχανή με το smartphone (μέσω της εφαρμογής Image App) ο χρήστης κρατάει το smartphone στο χέρι ή το έχει στην τσέπη του και πηδάει στον αέρα. Με τη βοήθεια του επιταχυνσιόμετρού του, το smartphone ανιχνεύει την υψηλότερη θέση που θα βρεθεί στον αέρα και απελευθερώνει τον φωτοφράκτη της μηχανής, που έχει εξαρχής τοποθετηθεί μακριά από τον χρήστη. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αυτοφωτογραφίζονται όταν πηδάνε, σαν να πέταγαν στον αέρα.

Σχετικές ειδήσεις