ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα app για να γίνετε καλύτεροι οδηγοί

Ένα app για να γίνετε καλύτεροι οδηγοί

Στη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς στοχεύει η γνωστή ασφαλιστική εταιρεία ΑΧΑ με τη νέα εφαρμογή για smartphones που ονομάζεται «AXA Drive».

Η εφαρμογή προσφέρει σε όλους τους οδηγούς τη δυνατότητα να μετρήσουν, να αξιολογήσουν και τελικά να βελτιώσουν τον τρόπο που οδηγούν, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής ΑΧΑ Drive ο κάθε οδηγός μπορεί να αναλύσει τις διαδρομές του και να εντοπίσει τα σημεία στα οποία πρέπει να βελτιωθεί (π.χ. σημεία με έντονο φρενάρισμα ή απότομες αλλαγές στην πορεία του), να διαβάσει χρήσιμες συμβουλές για την οδηγική συμπεριφορά του, να βελτιώσει σταδιακά το επίπεδο οδήγησής του και να μοιραστεί τα αποτελέσματά του με άλλους οδηγούς με τη βοήθεια των κοινωνικών δικτύων.

Πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους, οι οδηγοί ενεργοποιούν το ΑΧΑ Drive και αυτό κατά τη διάρκεια της μετακίνησης αναλύει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και τις αλλαγές πορείας. Στο τέλος αξιολογεί το σύνολο της οδήγησης, παράγει ένα σκορ και εμφανίζει σε χάρτη τα κύρια σημεία που απαιτούν βελτίωση.