ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Ανυπομονούμε να συζητήσουμε» η απάντηση της Google στην Κομισιόν

«Ανυπομονούμε να συζητήσουμε» η απάντηση της Google στην Κομισιόν

Απάντηση στις κατηγορίες της Κομισιόν έδωσε ο αμερικανικός όμιλος Google τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ανυπομονούμε να συζητήσουμε με την Ευρωπαϊκη Επιτροπή τους επόμενους μήνες».

Η Google παράλληλα εξέφρασε -μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της - την έντονη διαφωνία της για τις κατηγορίες που διατύπωσε η τελευταία εναντίον της, ότι δηλαδή καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές.

Οι κατηγορίες ότι η Google δημιουργεί προβλήματα στον ανταγωνισμό και ενεργεί εις βάρος των καταναλωτών «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», προσθέτει η εταιρεία.

«Το λειτουργικό σύστημα Android έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και των επιλογών, μειώνοντας τις τιμές και αυξάνοντας τις επιλογές για όλους --υπάρχουν πάνω από 18.000 διαφορετικές συσκευές διαθέσιμες σήμερα», επεσήμανε η Google.

Η Επιτροπή κατηγόρησε την Google ότι καταχράται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές υπηρεσιών γενικής διαδικτυακής αναζήτησης με συστηματική ευνοϊκή μεταχείριση της δικής της υπηρεσίας σύγκρισης τιμών.

Παράλληλα η ΕΕ ανακοίνωσε ότι κίνησε επισήμως χωριστή έρευνα για παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας σχετικά με τη συμπεριφορά της Google όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων Android.

Σχετικές ειδήσεις