ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέος επαγγελματικός φωτογραφικός εκτυπωτής

Νέος επαγγελματικός φωτογραφικός εκτυπωτής

Σε επαγγελματίες φωτογράφους και καλλιτέχνες απευθύνεται η Epson με τον νέο επαγγελματικό φωτογραφικό εκτυπωτή της, τον SureColor SC-P800. Ο εκτυπωτής αναμένεται να είναι διαθέσιμος στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο με τιμή λίγο πάνω από τα 1200 ευρώ.

Πρόκειται για έναν εκτυπωτή Α2, ο οποίος, σύμφωνα με την Epson, εκτυπώνει ολοζώντανες φωτογραφίες ανώτερης ποιότητας με ομαλές διαβαθμίσεις και τόνους χρωμάτων. Επίσης, συνοδεύεται από την προαιρετική μονάδα ρολού χαρτιού, πράγμα που σημαίνει ότι οι φωτογράφοι και οι καλλιτέχνες μπορούν πλέον εύκολα να δημιουργούν εκτυπώσεις μεγάλου format, όπως banner.

Ο εκτυπωτής βασίζεται στα μελάνια Ultrachrome HD, ένα νέο σετ μελανιών εννέα χρωμάτων, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο φωτογραφικό εκτυπωτή A3+ SC-P600. Το πλεονέκτημα του σετ μελανιών είναι το γεγονός ότι καλύπτει μεγάλη γκάμα χρωμάτων και δημιουργεί τις βαθύτερες αποχρώσεις μαύρου χρώματος της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να εκτυπώνουν φωτογραφίες σε εκπληκτική γκάμα χρωμάτων με ακριβή απόδοση και βαθύ μαύρο χρώμα. Επιπλέον, το σετ μελανιών παρουσιάζει βελτιωμένη ανθεκτικότητα στο φως κι αυτό σημαίνει ότι οι εκτυπώσεις θα είναι πιο ανθεκτικές και θα διαρκούν περισσότερο.

Ακόμη, πρόκειται για τον μοναδικό εκτυπωτή της κατηγορίας του που διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 2,7" για εύκολη εναλλαγή μεταξύ εκτυπώσεων σε διαφορετικά μέσα και έλεγχο της κατάστασης των σημαντικών εργασιών εκτύπωσης από τους χρήστες.

Είναι επίσης μοντέλο με το μικρότερο μέγεθος στην κατηγορία των εκτυπωτών A2 της αγοράς. Ακόμη είναι ο πρώτος εκτυπωτής A2 17" με Wi-Fi για εύκολη ασύρματη εκτύπωση εντός σπιτιού ή στούντιο. Επίσης, ο SC-P800 υποστηρίζει τη δυνατότητα Epson Connect για εύκολη εκτύπωση από φορητές συσκευές όπως tablet, υπολογιστές και smartphone.

Σχετικές ειδήσεις