ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

WhatsApp: Έφθασε στα 800 εκατ. χρήστες!

WhatsApp: Έφθασε στα 800 εκατ. χρήστες!

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη υπηρεσία στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών δεν είναι το Facebook ή το Twitter, όπως νομίζουν αρκετοί, αλλά το WhatsApp, η εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή άμεσης επικοινωνίας (instant messaging). Σύμφωνα με το post στο Facebook του συνιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του WhatsApp, Γιαν Κλουμ, οι ενεργοί χρήστες της υπηρεσίας ξεπέρασαν τα 800 εκατομμύρια και το 1 δισεκατομμύριο δείχνει εφικτός στόχος πριν το τέλος του 2015!

Αν αναλογιστεί κανείς ότι πρακτικά μόνο το Facebook έχει περισσότερους χρήστες είναι προφανές ότι το WhatsApp είναι μία από τις κορυφαίες υπηρεσίες παγκοσμίως. Υπενθυμίζεται ότι το WhatsApp είναι διαθέσιμο μόνο σε smartphones αλλά ταυτόχρονα επειδή είναι δωρεάν έχει αποδειχθεί και εξαιρετικά δημοφιλές, σε σημείο που στις αρχές του 2014 να το αγοράσει το Facebook έναντι 17 δισ. δολαρίων! Από τότε η ανάπτυξη είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι πριν από 1,5 χρόνο οι συνδρομητές έφθαναν τα 450 εκατομμύρια, ενώ εκτιμάται ότι μόνο κατά τους 8 τελευταίους μήνες προστέθηκαν 200 εκατομμύρια.

Η ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί ιδίως από τη στιγμή που εδώ και λίγο καιρό το WhatsApp προσφέρει εκτός από τη δυνατότητα για δωρεάν ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων και αυτή των τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ των χρηστών του συγκεκριμένου app. Η δυνατότητα για τηλεφωνικές κλήσεις είναι διαθέσιμη στους χρήστες συσκευών Android και σύντομα θα τη δούμε και στις συσκευές iOS.

Σχετικές ειδήσεις