ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στα 2,5 δισ. ευρώ οι συναλλαγές με κάρτα από τουρίστες το 2014

Στα 2,5 δισ. ευρώ οι συναλλαγές με κάρτα από τουρίστες το 2014

Αυξημένος κατά 15% σε σχέση με το 2013 ήταν ο τζίρος από τη χρήση καρτών από τους ξένους τουρίστες το 2014 φθάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ.

Αυτό αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Visa για τον τουρισμό με θέμα "Ανάπτυξη μέσω Καινοτομίας" με την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εισερχόμενου τουρισμού με βάση την κατανάλωση με κάρτες Visa, οι Άγγλοι τουρίστες βρίσκονται στην πρώτη θέση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές από όλες τις άλλες εθνικότητες στην Ελλάδα για το 2014. Ακολουθούν Αμερικάνοι και Γάλλοι, ενώ τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην κατανάλωση παρουσίασαν οι Γερμανοί με ποσοστό 38% και οι Κινέζοι (49%). Οι κατηγορίες στις οποίες οι τουρίστες χρησιμοποίησαν περισσότερο τις κάρτες τους εκτός από τις αναλήψεις μετρητών ήταν τα ξενοδοχεία, ταξιδιωτικές υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, supermarkets, και βενζινάδικα. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Visa παρουσίασε το νέο ψηφιακό πορτοφόλι V.me by Visa που σε λίγο καιρό θα κάνει την εμφάνισή του και στην Ελλάδα. Το V.me παρέχει επιπλέον ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές στο διαδίκτυο χωρίς να χρειάζεται να καταχωρηθούν τα στοιχεία της κάρτας από τους καταναλωτές κάθε φορά που κάνουν αγορά. Το V.me έχει ήδη λανσαριστεί στην Αγγλία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Πολωνία και αναμένεται να λανσαριστεί σε επιπλέον 18 χώρες στην Ευρώπη εντός του 2015.

Σχετικές ειδήσεις